Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Smolka objasnio poraz u prošloj borbi: Nisam ga uopće proučio | Fight Site

Smolka objasnio poraz u prošloj borbi: Nisam ga uopće proučio

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.12.2016 13:41h Autor:

Louis Smolka

Jedan od najboljih UFC-ovih boraca muha kategorije, Louis Smolka, prije dva mjeseca napravio je grešku koja mu je usporila karijeru, toliko je podcijenio svog protivnika, da ga nije niti proučio. Sada se, umjesto za naslov prvaka, moramo ponovno boriti za plasman u vrhu.

Smolka je izgledao impresivno. Imao je niz od četiri pobjede, a onime što je pokazivao u oktogonu se prezentirao kao možebitno vrlo opasan ispit i za Demetriousa Johnsona. Čekala ga je borba protiv Sergia Pettisa, a vjerovalo se kako bi pobjedom mogao postati prvi izazivač. No, Pettis se ozlijedio, a kao zamjenski protivnik došao je Brandon Moreno. Mladi meksički borac bio je sudionik 24. sezone Ultimate Fightera gdje je eliminiran već u prvoj epizodi i Smolka to nije shvatio ozbiljno.

“Tom borbom sam naučio lekciju da trebam odraditi malo bolje upoznavanje mog protivnika. Ovog momka nisam uopće istražio. Gledao sam inserte iz njegove Ultimate Fighter borbe i zaključio sam kako je u pitanju boksač. Vidio sam da ima dosta završetaka prisiljavanjem na predaju, no smatrao sam kako bi boksom dolazio do pozicija. Nisam imao pojma da je u pitanju čovjek koji se natječe u ozbiljnom grapplingu. Napravio sam grešku i to moram prihvatiti, moram živjeti s tim. Osjećaj je bio užasan, plakao sam neko vrijeme jer sam morao dozvoliti emocijama da odrade svoje. Ne mogu više napraviti ništa po tom pitanju. Doživio sam poraz, on će ostati na mom skoru i to je to. Dogodilo se, naučio sam lekciju!”

Moreno je to sve iskoristio te je došao do pobjede koja ga je odmah katapultirala u Top 15, a na nju je nedavno povezao još jednu. 25-godišnjeg Smolku idućeg vikenda čeka Ray Borg, opasan borac protiv kojeg mu je cilj krenuti u novi niz, niz koji bi ga trebao vratiti gdje je bio prije nego je odlučio olako shvatiti protivnika. Sada je naučio da u UFC-u nema lakih protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI