Smith ugušio Gustafssona u četvrtoj rundi i utišao dvoranu u Stockholmu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.06.2019 22:18h Autor:

Smith vs. Gustafsson

U Stockholmu je održan UFC Fight Night 153 event, kojeg je obilježila pobjeda Anthonya Smitha nad Alexanderom Gustafssonom u glavnoj borbi. “Lionheart” je domaću uzdanicu savladao gušenjem u četvrtoj rundi. Najljepši trenutak glavnog programa je pobjeda Aleksandra Rakića nokautom nad Jimijem Manuwom, a do velike pobjede je došao i Makwan Amirkhani.

Glavna borba Fight Night u Stockholmu nije oduševila prepunu Ericsson Globe Arenu. Švedska publika pružala je glasnu podršku Alexanderu Gustafssonu, no on i Anthony Smith prvih deset minuta borbe nisu pokazali puno toga. Smith je bio onaj koji napada, dok je Gustafsson puno trčkarao po kavezu i tek ponešto pogađao iz kontre. Nije se puno toga moglo vidjeti, no to borce nije frustiralo. Oni su se držali svojih taktika i zapravo je vrlo teško zaključiti kome su prve dvije runde mogle otići po sudačkim karticama.

Prava akcija počinje tek početkom treće runde, kad se ulazi u otvorene izmjene. Prvo se činilo da je Smith uzdrmao Gustafssonu, no ovaj mu odmah vraća. Minutu i pol viđena je akcija kakvoj se publika nadala, no onda ponovno dolazi do zatišja. Pred kraj runde Gustafsson sjajnim middle kickom baca Smitha u probleme, borba završava na tlu, no nije bilo dovoljno vremena za nešto više. Smith je borbu završio u četvrtoj rundi i to kad je to rijetko tko očekivao. Dobro je izgledao Gustafsson, minutu je kontrolirao situaciju na nogama, a onda je krenuo u rušenje. Tu je zapravo došlo do greške, budući da je Smith okrenuo situaciju uz rub kaveza i došao na leđa švedskog borca. Krenuli su prvo udarci, a onda se Smith prebacio na vrat i ubrzo dolazi do tapkanja. Tako se Smith vraća na put možebitne još jedne šanse napada na titulu.

Sunaslovna borba bila je ona u kojoj je Aleksandar Rakić brutalno nokautirao Jimija Manuwu, a prije njih su se sučelili Makwan “Mr. Finland” Amirkhani i Chris Fishold. Viđena je tu vrlo aktivna prva runda u kojoj se činilo kako Englez ima prednost. Dobro je on otvorio i drugu rundu, u jednom trenutku je umalo došao do Amirkhanijevog vrata, no onda se dogodio preokret. Finac je napravio sjajnu tranziciju u parteru i on je postao taj koji zatvara gušenje. Fishgold se neko vrijeme pokušao izvući, no na kraju je ipak pogledao pritisku Amirkhanijevih ruku oko svog vrata.

Druga borba glavnog programa bila je ona u kojoj je Christos Giagos savladao Damira Hadžovića, dok je glavni program otvoren pobjedom Daniela Teymura nad Sung Bin Joom. Talentirani Koreanac bio je favorit protiv za sada neuspješnijeg brata Teymur, no “Kid Dynamite” odradio je svoju vjerojatno najbolju borbu dosadašnje karijere. Jo je bio neodlučan u napadima i previše pasivan, što je Teymur iskoristio za pravovremene ulasku u udarce, a svaku rundu potvrdio je odličnim hrvanjem.

Uvodni program predvodila je borba u kojoj je Sergey Khandozhko savladao Rostema Akmana, Lina Lansberg odradila je najbolju UFC borbu do sada u kojoj je u potpunosti izdominirala bivšu Invicta prvakinju, Tonyu Evinger, a Leonardo Santos je sjajno nokautirao Steviea Raya. Frank Camacho došao je do pobjede prekidom nad Nickom Heinom, dok je Bea Malecki prekidom u drugoj rundi pobijedila Dudu Santanu, inače sestru Alexa “Cowboya” Oliveire. Devin Clark savladao je Darka Stošića, a Joel Alvarez je u prvoj borbi programa tehničkim nokautom došao do pobjede nad Danilom Belluardom.

UFC Fight Night 153 – Rezultati

Anthony Smith def. Alexander Gustafsson – SUB (R4 2:38)
Aleksandar Rakić def. Jimi Manuwa – KO (R1 0:42)
Makwan Amirkhani def. Chris Fishgold – SUB (R2 4:25)
Christos Giagos def. Damir Hadžović – jednoglasna sudačka odluka
Daniel Teymur def. Sung Bin Jo – jednoglasna sudačka odluka

Sergey Khandozhko def. Rostem Akman – jednoglasna sudačka odluka
Lina Länsberg def. Tonya Evinger – jednoglasna sudačka odluka
Leonardo Santos def. Stevie Ray KO (R1 2:17)
Frank Camacho def. Nick Hein TKO (R2 4:56)
Bea Malecki def. Duda Santana – SUB (R2 1:59)
Devin Clark def. Darko Stošić – jednoglasna sudačka odluka
Joel Alvarez def. Danilo Belluardo – TKO (R2 2:22)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI