Smith izrazio želju uskočiti protiv Gustafssona za dva tjedna, Šveđanin nakon toga otkazao nastup

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.07.2018 10:00h Autor:

Anthony Smith

Nakon velike pobjede nad Mauriciom Ruom, Anthony Smith izrazio je želju za još jednim uskakanjem kao zamjenski borac, odnosno izrazio je želju boriti se protiv Alexandera Gustafssona za dva tjedna na UFC 227 eventu. Iako se borba automatski svidjela MMA zajednici, do nje ipak doći neće.

Gustafsson je prije nekoliko dana ostao bez protivnika za nastup na UFC 227 eventu, koji se održava 4. kolovoza, nakon ozljede Volkan Oezdemira. Iako mu je tek slijedila borba protiv Shoguna, Smith je odmah izjavio kako se želi boriti sa švedskim poluteškašem, a to je isto ponovio nakon što je ekspresno riješio bivšeg prvaka. Pokraj kaveza je bio Jimi Manuwa, koji je izrazio želju boriti se protiv “Lionhearta”, no on je u tim trenucima imao na umu upravo ono što je najavio.

“Jimi Manuwa je tip kojeg respektiram više od bilo koga u ovoj diviziji, ali mislim da Alexander Gustafsson treba protivnika. Gustafsson, vidimo se u Los Angelesu!”, rekao je Smith odmah nakon borbe, tijekom intervjua u kavezu.

Budući da je bio tako uvjeren u ono što govori, može se pretpostaviti i kako je postojao neki interni dogovor s UFC-om, po kojem bi u slučaju brze pobjede mogao dobiti tu priliku. No, ona na kraju neće doći jer niti Šveđanin neće nastupiti za dva tjedna.

Iz Švedske je nedugo nakon Smithove izjave došla vijest kako je borac ozlijeđen, da je u pitanju lakša ozljeda, no ozljeda koja mu onemogućuje nastup na UFC 227. Nakon što su fanovi počeli napadati ga zbog izbjegavanja Smitha, došao je i službeni odgovor iz njegove dvorane.

“Liječnici su Alexa povukli iz ove borbe još u petak, dva dana prije nego se Smith borio. Prije toga smo pokušavali ostati na programu, nadali smo se da ćemo moći i on je stvarno bio spreman boriti se protiv bilo koga. Mislili smo kako će to biti Khalil Rountree jer je čekao spreman, dok su nam rekli da bi se Jan Blachowicz borio drugi put. Također smo ponudili boriti se protiv DC-a u teškoj kategoriji. Alex je stvarno bio spreman boriti se protiv bilo koga, no doktori su rekli da neće biti sposoban nastupiti. Još u petak se to znalo, nema ovo nikakve veze sa Smithom”, glasilo je njihovo priopćenje.”

UFC 227 ovako ostaje bez vrlo jake borbe poluteške kategorije, a i tako se nastavlja pauza Alexandera Gustafssona, koji ove godine još nije nastupio, a u prethodne tri ima tek po jedan nastup godišnje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI