Službeno potvrđeno! UFC uvodi žensku muha kategoriju, 26. sezona Ultimate Fightera donijet će prvakinju

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2017 20:16h Autor:

UFC pojas

Službeno je potvrđeno kako će se u 26. sezoni Ultimate Fightera natjecati borkinje muha kategorije, čime UFC službeno uvodi tu kategoriju. Osim toga, pobjednica sezone automatski će postati i prvakinja do 57 kilograma.

Nešto slično je već napravljeno pri uvođenju slamka kategorije. Carla Esparza je tada postala pobjednica 20. sezone Ultimate Fightera, čime je postala prvakinja, no pojas je izgubila u prvoj obrani. Tada je bolja od nje bila Joanna Jedrzejczyk, koja u toj sezoni nije nastupila.

Za deset dana su probe za sezonu, a jedini limit je pozitivan profesionalni skor te starost između 21 i 34 godine. Također, trenutne članice UFC-a se također mogu prijaviti, pa se već pojavila informacija kako je Jessica Eye, kojoj je muha prirodna kategorija, zatražila otkazivanje ugovorene borbe te sudjelovanje u sezoni, a također se spominje i bivša izazivačica slamka kategorije Jessica Penne, kao i vrlo popularna Joanne Calderwood. Vjerojatno će se za sudjelovanje prijaviti i ponajbolje borkinje iz Invicte te nekih drugih promocija.

Snimanje sezone početi će u srpnju, emitiranje bi trebalo krenuti krajem rujna ili početkom listopada, dok će finale i proglašavanje prve prvakinje biti otprilike u prosincu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI