Službeno potvrđena nova borba legendarnog Penna

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2018 11:05h Autor:

B.J. Penn

Istina je! B.J. Penn dogovorio je još jedan UFC nastup, odnosno potpisao je ugovor za borbu koji će krajem godine odraditi protiv Ryana Halla, čime je ona nakon toga postala službena te je objavljena od strane UFC-a.

Legendarni UFC-ov dvostruki prvak nedavno je izjavio kako se i dalje spreman boriti ukoliko mu UFC osigura protivnika kojeg može pobijediti. Time je sam rekao kako više nije spreman susretati se s mladim talentima ili rangiranim borcima u naponu snage, no i da dalje ima želje testirati se u oktogonu i pružati fanovima borbe zbog kakvih je svojevremeno stekao veliku popularnost.

Promocija mu je to odlučila osigurati, odnosno Penn je prihvatio protivnika kojeg smatra da može savladati, a hoće li u tome uspjeti ćemo saznati 29. prosinca u Las Vegasu, kada uđe u kavez tijekom večeri koju predvodi borba Cris Cyborg i Amande Nunes. Svoju prvu pobjedu još od sada davne 2010. godine, 39-godišnji “The Prodigy” probati će osigurati protiv Ryana Halla.

Hall (6-1, 2-0 UFC) je inače vrhunski grappler, koji je odnio naslov pobjednika 22. sezone Ultimate Fightera, koja se održavala krajem 2015. godine. No, od tada je nastupio još samo jednom, u prosincu 2016. godine kada je savladao Graya Maynarda. Inače je stručnjak poluge na nogu te ujedno i borac vrlo nekonvencionalnog načina borbe. Ono što je ovdje vjerojatno plus za Penna je činjenica da je grappler, koji bi čak mogao Penna pustio u gornju poziciju te se u tome krije razlog zašto je B.J. procijenio da je ovo borba koja mu odgovora. Dugo nismo vidjeli Pennov vrhunski grappling na djelu te bi se on mogao vratiti u ovoj borbi.

Borba je ugovorena za laku kategoriju, čime Penn napuštio diviziju do 66 kilograma, u kojoj je odradio posljednja tri nastupa te se vraća u onu do 70, gdje je i ostvario svoje najveće uspjehe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI