Službeno potvrđena borba Paige VanZant i Rachael Ostovich

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.11.2018 23:43h Autor:

Paige VanZant i Rachael Ostovich

Poznata je prva borba za prvi UFC event u 2019. godini, ujedno i za prvi UFC event na kanalu ESPN+. U pitanju je već ranije najavljivana borba ženske muha kategorije između Paige VanZant i Rachael Ostovich.

O ovoj smo borbi pisali još prije više od dva mjeseca, no tada je vijest vrlo brzo demantirana od strane VanZant, koja je izjavila kako je i dalje ozlijeđena te kako još uvijek nema pravo ugovaranja borbe. Nekih desetak dana nakon toga liječničku je dozvolu dobila, no o njenom se idućem nastupu do danas nije znalo baš ništa. Sve dok nije došla ova potvrda kako će ipak nastupiti u borbi koja je prvobitno bila i najavljena.

Za 24-godišnju VanZant biti će to prva borba nakon godinu dana, odnosno nakon poraza od Jessice-Rose Clark. Bila je to borba u kojoj je Paige doživjela lom ruke već u uvodnim minutama, ali se hrabro borila do kraja koristeći samo jednu ruku te je i tako umalo došla do pobjede. Ipak, danak je platila ozljedom koja je zahtijevala čak dvije operacije ruke te je tek prije nešto manje od dva mjeseca dobila dozvolu za treniranje. Borbi se tako neće vratiti još više od dva mjeseca, no trenutno je važno da ju ima ugovorenu. Paige će tako tražiti prvu pobjedu još od kolovoza 2016. godine, kada je atraktivnim nokautom savladala Bec Rawlings. Nakon toga su uslijedili porazi od Michelle Waterson te spomenuti od Jessice-Rose Clark.

Tri godine starija Ostovich u UFC-u je debitirala u prosincu prošle godine, kada je upisala ekspresnu pobjedu prekidom protiv Karine Gevorgyan. U Octagon se vratila u srpnju, kada gubi od svoje dobre prijateljice Montane De La Rose gušenjem pred sam kraj borbe. Tako je svoj UFC omjer dovela na 1-1, dok je u profesionalnoj karijeri na po četiri pobjede i poraza, no od samog početka bori se protiv same elite.

Ono što je posebno zanimljivo kod ove borbe je činjenica koju ne smijemo zanemariti, ma koliko god se trudili ostati samo pri sportskom aspektu. UFC je gotovo sigurno ciljano odlučio za prvi UFC event upariti svoje dvije možda i najljepše te najatraktivnije borkinje. Ujedno i među najpopularnijima, posebno ako gledamo po Instagram pratiteljima Paige VanZant, kojih ima 1.9 milijuna. Time je najpraćenija UFC borkinja na toj društvenoj mreži, s 200.000 pratitelja više od Holly Holm. Ostovich je na 330.000, što je izuzetna brojka za djevojku koja je do sada imala minimalno medijske promocije od strane svog poslodavca. Samim ugovaranjem ove borbe taj će se broj možda i udvostručiti, čime ova djevojka s Havaja svakako višestruko profitira. Ne sumnjamo kako će se promocija ovog puta potruditi po pitanju promocije te ne sumnjamo i kako sigurno neće zanemariti faktor spomenut u ovom odlomku.

Na neki način ćemo im za početak pomoći i mi, putem par Instagram objava ovih borkinja, koje će se boriti 19. siječnja iduće godine. Avantura na ESPN+ kreće u New Yorku, u Barclays Center dvorani.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Paige VanZant (@paigevanzant) on

View this post on Instagram

Getting ready for a show 💋 @kinkybootsbway

A post shared by Paige VanZant (@paigevanzant) on

View this post on Instagram

Huntington ☀️

A post shared by Paige VanZant (@paigevanzant) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI