Službeno potvrđena borba Dillashawa i Cejuda za UFC 233

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 12:35h Autor:

Cejudo vs. Dillashaw

UFC je službeno potvrdio kako će Henry Cejudo predvoditi UFC 233 event obranom titule prvaka muha kategorije. Nju će mu, prema ranijim najavama, pokušati oduzeti TJ Dillashaw.

Tako je prvi UFC-ov PPV event u 2019. godini dobio svoju glavnu borbu te ujedno četvrtu međusobnu borbu dva prvaka u UFC povijesti. No, za razliku od prethodnim slučajeva, sada će po prvi puta prvak više kategorije spustiti se u napad na pojas one niže. Tako je TJ Dillashaw u ovom slučaju onaj koji ima priliku postati dvostruki UFC prvak.

Ova borba zapravo je postala formalnost onog trenutka kada je Demetrious Johnsona napustio UFC, postavši članom ONE Championshipa. Kako su ova obojica boraca cijelo vrijeme pokazivali želju za međusobnim okršajem, UFC ga je organizirao. Ostalo je samo pitanje kategorije, a na kraju ih je Dillashaw uvjerio kako se sposoban spustiti na 57 kilograma te je to divizija u kojoj će se borba održati.

Dillashaw je ranije najavio kako mu je UFC dao misiju da pobjedom protiv Cejudo pokopa ovu diviziju, dok je Cejudo izjavio kako će napustiti UFC ukoliko se kategorija ukine. Tako neki ovaj duel zapravo smatraju borbom za budućnost cijele kategorije, odnosno vjeruju da bi Cejudo pobjedom u ovoj borbi mogao diviziji dati malo pažnje te ju održati na životu. S druge strane, Dillashaw će pokušati postati šesti čovjek koji je došao do UFC naslova u dvije divizije te treći koji ih je držao u isto vrijeme.

Event se održava 26. siječnja, a UFC za sada još uvijek nije počeo ozbiljnije ugovarati borbe. Za sada znamo tek kako će se tamo sučeliti Paul Felder i James Vick te Joanne Calderwood i Ariane Lipski. Za borbu Robbiea Lawlera i Bena Askrena još uvijek se čeka službena potvrda, kao i za onu u kojoj bi se trebali sučeliti Marion Reneau i Yana Kunitskaya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI