Službeno najavljena iduća borba Aleksandra Rakića

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.04.2019 20:03h Autor:

Aleksandar Rakić – Ostele fotografije by Igor Micic

UFC je putem Instagrama službeno potvrdio i najavio iduću borbu Aleksandra Rakića. Ispit karijere za srpsko-austrijskog borca dolazi 1. lipnja u Stockholmu. Na UFC Fight Nightu 152 čeka ga borba protiv Jimija Manuwe.

Ova borba najavljena je već prošlog tjedna, zajedno s borbom Ilira Latifija protiv Volkana Oezdemira. Time se ovaj event pretvara u event poluteškaša. U glavnoj borbi istog nastupaju Alexander Gustafsson i Anthony Smith.

Rakiću je tako napokon ispunjena želja za rangiranim protivnikom, što je svakako zaslužio nakon tri uvjerljive pobjede otkako je pristigao u promociju. Iako je trenutno u nizu od tri poraza, Jimi Manuwa svakako je veliko ime, a i još uvijek je jako dobro rangiran. Nalazi se na desetom mjestu ljestvice izazivača do 93 kilograma. Budući da mu je 39 godina, ovo mu je zapravo potvrda relevantnosti. Ukoliko ga Rakić savlada, u pitanje će doći i njegova budućnost na rosteru promocije.

S druge strane, Rakiću se otvaraju vrata Top 10 poretka, nakon čega bi svakako uslijedili sve bolji protivnici. Do sada je svaki put potvrdio svoj ogroman talent, a sad će morati pokazati kako se nosi protiv vrhunskog udarača koji je više puta potvrdio kako je sposoban borbu završiti jednim udarcem. Uostalom, dovoljno o tome govori podatak da je 15 od 17 pobjeda ostvario nokautom.

Borba je službeno najavljena putem UFC Europe Instagram profila.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI