Službeni novinari UFC-a objasnili: Kako će pobijediti Miočić, a kako Ngannou?

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.01.2018 19:12h Autor:

Stipe Miočić i Francis Ngannou

Na službenoj UFC-ovoj web stranici našla se zanimljiva analiza borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, odnosno pogled iz dva kuta oko toga zašto će pobijediti prvak, odnosno kamerunski izazivač.

Način na koji će do pobjede doći Miočić analizirao je novinar Damon Martin, koji je već ranije komentirao kako mu nije jasno zašto kladionice Francisa Ngannoua smatraju favoritom u ovoj borbi. Ovdje je naveo sve najveće prednosti prvaka, za koje vjeruje da Ngannou neće na njih imati odgovor kao u nekim svojim prethodnim borbama.

“Stipe Miočić možda je autsajder borbe protiv Ngannoua na UFC 220, no način na koji će on i zašto pobijediti je vrlo jednostavno objasniti – postoji više različitih načina na koji to može napraviti. Za sve koji stalno spominju udaračku moć Ngannoua, Miočić je također nanizao pet pobjeda nokautom i to protiv kvalitetnijih boraca. S tim da on nije pobijedio nokautom samo zato što jako udara, nego su tu godine treniranja boksa i osvajanja Golden Gloves naslova prvaka. Osim što su mu ruke velika snaga, Miočić također ima i Division I hrvački pedigre, što je dokazao više puta kada se našao na podu u borbama. Osim toga, Miočić ima nevjerojatan “tank”, koji je neusporediv s drugim teškašima. On je teškaš koji može kontrolirati tempo 25 minuta. Što ova borba dulje bude trajala, Miočić je sve veći favorit. Ukoliko izbjegne onaj jaki udarac Ngannoua, tada može iskoristiti svoj otrov da ga nadboksa, grappla s njim ili da jednostavno odradi kompletno bolje da bi došao do svoje treće pobjede u nizu, odnosno do rekorda teške kategorije”, napisao je.

S druge strane se našla analiza Matta Parina, koji je impresioniran izazivačem i koji je uvjeren kako će on postati novi prvak. Vjeruje da je Ngannouova fizička snaga, kao i snaga udarca, zapravo prevaga u ovom meču.

“Ono što je Stipu Miočića učinilo toliko dominantnim prvakom je pritisak koji radi i veliko samopouzdanje u svoje udaračke sposobnosti. Jako udara, a brada mu je izdržala većinu dosadašnjih razmjena. No, u slučaju Francisa Ngannoua, Stipe Miočić će sigurno pasti ukoliko bude forsirao svoj uobičajeni tempo i agresivni presing. Ngannou je protiv Overeema dokazao kako mu treba samo jedan udarac da završi borbu i da ne mora biti niti u približno savršenoj poziciji. Može pogoditi s bilo koje pozicije i tu je prednosti ukoliko Miočić bude neoprezan. Ukoliko Miočić bude smatrao kako mu je najbolji put do pobjede putem grapplinga, Ngannouova snaga bi trebala biti dovoljna da izdrži napade sve do prilike za završni udarac. Očekujte nokaut Ngannoua unutar prvih sedam ili osam minuta”, njegovo je mišljenje.

Tko je u pravu, svi već znamo kada ćemo saznati. Za pet dana u Bostonu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI