Skromno: Stigla okvirne brojke PPV prodaje za UFC 234

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.02.2019 11:13h Autor:

Israel Adesanya i Anderson Silva

Predsjednik UFC-a Dana White je slavodobitno ustvrdio da UFC 234 nije imao uopće lošu prodaju. Tu je izjavu dao novinarima koje je zanimalo kako je prošla priredba s obzirom na otpadanje glavne borbe između Whittakera i Gasteluma.

Sada kada su stigle prve procjene PPV prodaje, jasno je da se radilo o velikom podbačaju. Naime, prema pisanju američkih medija za UFC 234 je prodano oko 175 tisuća PPV prijenosa. To je, naravno, loša brojka, posebno jer je meč Silva vs. Adesayna donio mnogo pozornosti i činilo se da bi mogao postići i komercijalni uspjeh.

Zanimljivo, uvodne borbe, koje su se prikazivale na ESPN-u, su postigle sjajne brojke i procjenjuje se da se radilo o najgledanijem uvodnom programu UFC-a u više od dvije godine. Stručnjaci za gledanost ipak smatraju da se tu nije radilo o kvaliteti UFC-ovog sadržaja, nego činjenici da je priredbi prethodila vrlo zanimljiva košarkaška utakmica nakon koje su gledatelji ostali u svojim naslonjačima gledati televziju. To je jedan od benefita prikazivanja na velikoj platformi kao što  je ESPN.

Slijedi nam UFC 235 s Jonesom i Smithom u glavnim ulogama, a zatim i UFC 236 koji još uvijek nema točnu lokaciju, niti popis borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI