Skromni Barao smatra Jose Alda najboljim borcem svijeta

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.05.2014 21:29h Autor:

Jose Aldo, Junior Dos Santos i Renan Barao

Iako je nedavno Dana Whitea izjavio kako je Renan Barao najbolji borac svijeta, on se s tim nije složio. On smatra kako je najbolji ipak njegov timski kolega Jose Aldo, UFC-ov prvak u perolakoj kategoriji.

Renan Barao (32-1, 6-0 u UFC-u), sigurno je najimpresivniji borac svijeta. U svojoj karijeri poražen je samo u svom debi nastupu, kao 18-godišnjak, a sam je nekoliko puta ustvrdio kako je upravo taj poraz zaslužan za sve što je postigao kasnije u karijeri. Do sad je tri puta obranio naslov UFC-ovog prvaka, a što je impresivno, sva tri protivnika (Michael McDonald, Eddie Wineland, Uriah Faber) je završio prije sudačke odluke.

Sve je to rezultiralo time da je predsjednik UFC Dana White izjavio kako je Barao najbolji borac svijeta u ovom trenutku. Ipak, on se s tim ne slaže: "Definitivno je najbolji borac svijeta Jose Aldo. Treniram s njim, gledam ga i njega pitam za savjete. On je moj uzor i u ovom sportu je dulje od mene i prošao je puno više", rekao je Barao, iako posljednji podatak baš i nije istinit. Jose Aldo je samo pola godine stariji od Renana, svoj debi je imao samo osam mjeseci prije njega, a Barao ukupno ima devet borbi više nego Aldo.

Barao je sa 170 centimetara visine među višim borcima u bantam kategoriji, i naravno da postoji opcije da prijeđe u perolaku kategoriju, ukoliko je Aldo napusti. No, Renan ne razmišlja o tome: "To je stvar mog tima i oni će odlučiti o tome, ako se javi ta opcija. Iako, ja mislim kako još imam puno toga za napraviti u ovoj diviziji."

Ipak, na kraju je rekao nešto i o tome što ga White smatra najboljim. "To me uistinu čini sretnim, zbog toga se bavim ovim sportom, naravno da mi je to cilj i drago mi je da šef ima takvo mišljenje", rekao je Barao, iako se ne slaže s Whiteom. Barem za sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI