Silva: Nokautirat ću Gohkana Sakija u njegovom UFC debiju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.09.2017 08:49h Autor:

Gokhan Saki

Narednog vikenda ćemo iz japanskog Tokija pratiti UFC Fight Night 117 priredbi, a jedan od zanimljivijih parova će biti i onaj između Henriquea da Silve i Gohkana Sakija.

Turčin je već čitavo desetljeće jedan od najboljih kick boksača svijeta, a ovo će mu biti UFC debi. Iako ima znatno manje iskustva od brazilskog protivnika, većina ga smatra favoritom, a od njega se u Octagonu očekuju velike stvari. Silva se ne zamara takvim razmišljanjima i najavljuje slavlje protiv slavnog nokautera.

“Ovo vidim kao priliku da prebrodim ovu crnu fazu kroz koju prolazim u UFC-u”, izjavio je Silva za MMAFighting misleći na tri poraza koja je doživio u Octagonu u posljednjih osam mjeseci.

U zadnjem nastupu, u lipnju mjesecu, je nokautiran od strane Iona Cutelabe za samo 22 sekunde. Saki, s druge strane, za sada u MMA karijeri ima tek jedan jedini nastup. Davne 2004. je poražen tehničkim nokautom od Jamesa Zikica. Od tada je nastupao samo u kick boxingu.

“Nikada nisam previše obraćao pažnje prema Muay Thaiju. Ja više pratim MMA. Više sam saznao o Sakiju tek kada smo dogovorili borbu. Proučio sam ga i vidio sam da se natjecao u velikim promocijama poput Gloryja. To je fora. Ima dobar boks, zna udariti nogom. Ovo je zanimljiva borba i izazov za nas”, smatra Brazilac koji je u UFC stigao sa savršenih 10-0 koje je skupio u regionalnim brazilskim promocijama.

Od 12 profesionalnih pobjeda Silva je do njih čak 11 stigao nokautom. Nije tajna da će i ovaj put tražiti upravo to!

“Volim stand up borbu. Tako da ćemo se boriti na nogama. Ako se ponudi neka prilika za rušenje ili prisiljavanje na predaju, neću je propustiti. Ali ne mogu raditi greške. Ako imam priliku završiti ovaj dvoboj, napravit ću to što prije. Sviđa mi se njegov stil, sviđaju mi se udarci u tijelo koje koristi. Osim toga, publici voli prirediti šou. Čini mi se da njegovi protivnici idu unatrag. To se sa mnom neće dogoditi, neću mu dopustiti da je dominantan. Ja ću biti taj koji će ići prema naprijed”, obećaje brazilski nokauter.

“Smatram da ću ga nokautirati. I to direktom. Već sam zamislio kako ga nokautiram. U ovoj borbu ću ga doslovno napasti. Napasti ću ga na nogama. U glavi sam do detalja isplanirao ovu borbu”, zaključuje Silva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI