“Silva je u fantastičnoj formi! Bilo bi idealno da se vrati revanšem protiv Cormiera, na pet rundi bi ga pobijedio”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2018 19:51h Autor:

Daniel Cormier i Anderson Silva UFC 200

Anderson Silva se od 10. studenog smije aktivno vratiti borbama nakon što je uspio dokazati da je na posljednjoj doping kontroli bio pozitivan zbog kontaminiranih suplemenata.

Legendarni bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ima još tri borbe na ugovoru i želi se vratiti u akciju što prije. Njegov trening partner Rafael “Feijao” Cavalcante smatra da bi idealan povratak za “Spidera” bio revanš protiv Daniela Cormiera.

Aktualni UFC-ov prvak u dvije kategorije Cormier slavio je odlukom na UFC-u 200 kada je Silva u zadnji čas uskočio u poluteškaški meč kao zamjena za Jona Jonesa.

“Mislim da bi idealan protivnik bio Cormier”, rekao je Feijao za MMA Fighting.

“Anderson je prvu borbu prihvatio bez da je uopće trenirao, niti jedan dan. Da su se borili pet rundi, po mom mišljenju, završilo bi loše za Cormiera. Naravno, on je snažan i konzistentan, ali Andersonov stil je kompliciran i u borbi na pet rundi bi mu bilo teško. Kada je dobio onaj udarac nogom već je bio izmoren od držanja Andersona u parteru. Mislim da bi netko na tom nivou bio dobar protivnik.”

Izuzev posljednje borbe u kojoj je odlukom savladao Dereka Brunsona, Silva je posljednjih nekoliko godina upao u seriju poraza. No Cavalcante tvrdi da je 43- godišnji Brazilac trenutno u vrhunskoj formi, baš kao u starim danima.

“Motiviran je. Bio jako ljut zbog ove situacije i nastavio je naporno trenirati. Trenirao sam s njim neki dan i mogu reći da mu izgleda fantastično. Viđao sam ga u takvoj formi dva mjeseca prije borbe i u ovom trenutku je stvarno tako dobar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI