“Shogun” vjeruje da u slučaju pobjede u Hamburgu zaslužuje borbu za pojas protiv Cormiera: “DC” je jedan od najboljih, nije me iznenadilo što je pobijedio Miočića

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.07.2018 16:53h Autor:

Mauricio Shogun Rua

Mauricio Rua sljedećeg vikenda predvodi UFC-ovu priredbu u Hamburgu protiv Anthonyja Smitha koji je kao zamjena uskočio umjesto drugorangiranog Volkana Oezdeimra. Neovisno o promjeni protivnika, legendarni “Shogun” vjeruje da u slučaju pobjede zaslužuje napasti pojas poluteške kategorije koji je nekoć držao.

Rua se trenutno nalazi u odličnom nizu od tri pobjede, a s obzirom na stanje u poluteškoj kategoriji, 36-godišnji Brazilac smatra da mu je pobjeda u nadolazećem meču dovoljna da osigura borbu s prvakom Danielom Cormierom.

“Mislim da je Cormier sjajan sportaš, kompletan borac. Ako pobijedim u ovoj borbi apsolutno zaslužujem tu priliku zbog svoje povijesti i karijere u MMA-u”, rekao je Rua za MMA Fighting.

“To je teška borba, jer on je dobar u svim segmentima. Dobar je u stojci, dobar je u parteru i ima ponajbolje hrvanje u UFC-u. Teško je jer za njega morate trenirati sve. To je veliki izazov, ali jednom kada osvojite pojas vi postajete meta jer to je ono o čemu svi sanjaju.”

A Cormier je ispunio snove prošlog vikenda na UFC-u 226 kada je šokirao svijet nokautiravši u prvoj rundi prvaka teške kategorije Stipu Miočića čime je postao aktualni prvak u dvije kategorije. “Shogun” tvrdi da ga ishod borbe nije iznenadio.

“Nisam bio iznenađen. Cormier se navikao boriti s velikim tipovima u teškoj kategoriji i Miočića je pobijedio uvjerljivo. Nisam imao favorita u tom meču, bilo tko je mogao pobijediti.”

S obzirom na povijesni uspjeh i dvije titule koje sada drži, bivši prvak Pridea smatra da je Cormier postao jedan od najboljih boraca svih vremena.

“Iznad njega su Anderson Silva, Wanderlei Silva, Fedor Emelianenko, neki tipovi koju napravili više od njega. Ali mislim da on nije tako star i da može napraviti još puno toga.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI