Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Shogun Rua: Obitelj želi da se umirovim, ali ne slažem se s njima | Fight Site

Shogun Rua: Obitelj želi da se umirovim, ali ne slažem se s njima

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.08.2018 20:17h Autor:

Marc Goddard i Shogun Rua

Iako je prije poraza od Anthonya Smitha bio u nizu od tri pobjede, mnogi fanovi vjeruju kako su najbolji dani Mauricia “Shoguna” Rue daleko iza njega te da bi se trebao umiroviti. Nešto slično misli i njegova obitelj, no on se za sada ne slaže s njima.

36-godišnji Shogun (25-11, 9-9 UFC) prije borbe protiv Smitha bio je unutar niza od tri pobjede. Iako je u pitanju bivši prvak, to je zapravo prvi puta u njegovoj UFC karijeri da je napravio takav niz i zbog toga ne mora čuditi kako su mnogi smatrali da je u pitanju novi napad na vrh. Ipak, teško je nokautiran, a o samoj borbi je rekao:

“Sve je izgledalo jako dobro do samog kraja borbe. Imao sam dobar kamp, nikakve ozljede me nisu pratile, bio sam uistinu na sto posto. Nažalost po mene, on je pogodio taj nevjerojatno precizan udarac nakon kojeg sam bio uzdrman. Iskoristio je to da nasrne i nastavi udarati sve dok sudac nije prekinuo. Napravo sam grešku, dozvolio sam mu da pročita moju namjeru, a tada je taj udarac došao. Nije mi to isprika niti izlika. Bio sam malo van ritma i nisam pronašao svoju distancu. To je ono što me boli. Anthony je zasluženo pobijedio.”

Otkrio je nešto o nastavku svoje karijere. Budući da mu je 36 godina (gotovo tri godine je mlađi od Daniela Cormiera), za jednog MMA borca nikako nije star, no kako se bori od mladosti i kako se još od dana u Prideu bori protiv najboljih na svijetu, tijelo mu je sigurno potrošeno.

“Razočaran sam tim nastupom i svakako mislim do kraja odraditi UFC ugovor. Preostalo mi je još tri borbe i tek nakon toga ću sjesti s obitelji i dogovoriti se što i kako dalje. Želim se boriti dok god je to moguće. Jučer sam razgovarao sa svojim agentom i rekao sam mu da se želim boriti još jednom do kraja ove godine. Svakako želim odraditi ugovor do kraja, a pretpostavljam kako ću onda donijeti odluku da je dosta. No, sve će ovisiti o onome što će se do tada dogoditi”, rekao je za MMA Fighting.

Da je možda došlo vrijeme za kraj karijere smatra i njegova obitelj. Uostalom, postigao je puno toga i jedan je od rijetkih koji je došao do samog vrha u Prideu, a nakon toga i u UFC-u. Zapravo, to je na sličan način postigao još jedino Minotauru Nogueira. Šampionske ambicije teško da više postoje, no njegova karijera svakako još može potrajati uz dobar izbor protivnika.

“Konstantno me obitelj nagovara na prestanak, ali razumiju zašto to ne mogu učiniti. To je moj posao, karijera i strast. Stati ću kada uvidim da je pravo vrijeme za stati, a to svakako nije u ovom trenutku. Moje posljednje borbe bile su protiv rangiranih boraca, a Anthony Smith je došao u sjajnoj formi, tako da se ja i dalje borim samo protiv najboljih. Mislim kako će doći vrijeme da radim malo klasičnije borbe, ali iskreno ne znam je li to već sada. Poraz te uvijek udalji od pojasa i svjestan sam da sam napravio korak unazad i neću više imati takvu priliku kao što sam imao sada. Imao sada dosta momaka ispred mene koji više zaslužuju priliku. Na meni je da dam sve od sebe da budem najbolji što mogu biti. Znam da želim pobjeđivati više nego bilo tko drugi”, otvoreno je priznao ovaj ljubimac fanova za kojeg se nadamo kako će osjetiti kada je pravo vrijeme za stati. Možda se uistinu još neko vrijeme može boriti, ali matchmaking bi svakako trebao biti pažljivije odrađen te mu se trebaju ponuditi borbe u kojima će na pravi način moći pružiti ono zbog čega je i postao zvijezda slobodne borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI