Shogun Rua i Volkan Oezdemir prebačeni na mjesto glavne borbe Fight Nighta u Hamburgu

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2018 20:19h Autor:

Oezdemir vs. Rua

Nije dugo trebalo da UFC riješi problem nastao oko borbe Mauricia “Shoguna” Rue i Volkana Oezdemira, koja se trebala naći na UFC Fight Nightu u Čileu. S tog eventa, gdje su trebali biti sunaslovna borba, prebačeni su na event u njemački Hamburg, gdje će biti “main event”.

Ova će se borba tako održati dva mjeseca nakon prvobitno planiranog datuma, koji je trebao biti za točno mjesec dana. No, pravni problemi su spriječili odlazak Oezdemira u Čile, no čini se kako se UFC pobrinuo da za Njemačku ne bude problema. Nigdje nije navedeno je li nešto riješeno s pravne strane, budući da je Volkan Švicarac (otac Kurd iz Turske, majka Švicarka) ili će do tada već biti gotovo njegovo suđenje, kojem mora pristupiti radi fizičkog napada koji se dogodio prošlog ljeta.

U svakom slučaju, Čile bi svakako bio svojevrsni domaći teren za legendarnog Shoguna, dok bi se sada situacija mogla promijeniti. Volkan će ovako nastupiti u susjedstvu svoje domovine. S druge strane, ovo će biti borba na pet rundi, koja bi tako možda više mogla odgovarati Shogunu, prije svega na račun iskustva. On je već imao takvih borbi, gdje svi pamtimo legendarnu protiv Dana Hendersona, dok je Volkan imao tek tri odluke nakon tri runde, a sve ostalo mu je završavalo ranije, većinom u prvoj rundi.

Volkanu će to biti druga borba u ovoj godini, nakon što je u prvoj poražen od Daniela Cormiera u borbi za UFC titulu lake kategorije. Za Brazilca će ovo biti prvi nastup još od ožujka prošle godine, a on se trenutno nalazi unutar niza od tri pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI