Shogun Rua i Volkan Oezdemir bore se na UFC Fight Nightu u Čileu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2018 00:34h Autor:

Oezdemir vs. Shogun

UFC je danas iznenadio s jednim vrlo zanimljivim uparivanjem. Za UFC Fight Night 129, koji će ujedno biti prvi južnoamerički UFC event izvan Brazila, potvrđena je borba Volkana Oezdemira i Mauricia ‘Shoguna’ Rue.

Ovo je veliko iznenađenje zbog toga što su već apsolutno svi mediji najavili kako će se Oezdemir boriti protiv Glovera Teixeire na UFC 224 eventu u Brazilu, a taj se par nalazio i na svim svim stranicama ovog eventa, osim na onoj službenoj UFC-ovoj. Biti će da je to bilo s razlogom, odnosno da su još uvijek kombinirali neke druge opcije te su tako sada došli do nove. A to je upravo ova borba, drugog i sedmog borca ljestvice poluteške kategorije.

Oezdemiru (15-2, 3-1 UFC) će to biti prva borba nakon siječanjskog poraza od Daniela Cormiera, kojim je prekinut njegov UFC niz, koji ga je u rekordnom roku doveo do borbe za titulu UFC prvaka. Švicarskom borcu tek je 28 godina i još itekako ima dovoljno vremena za dolazak do naslova prvaka, posebno u narednim godinama kada više ne bude Daniela Cormiera, a sudbina karijere Jona Jonesa je upitna.

Vremena ipak nema za bivšeg prvaka Shoguna Ruu (25-10, 9-8 UFC). Iako s 36 godina nije toliko star borac, odnosno neki s toliko tek ulaze u svoj “prime”, Shogun je ipak kroz posljednjih 15-ak godina prošao puno ratova i ovo mu je posljednja prilika za napraviti još nešto u karijeri, posebno ako znamo da je trenutnu u nizu od tri pobjede, što do sada nije postigao u UFC karijeri pa čak niti u vrijeme dok je bio prvak. Jedini problem je što se u svakoj od prethodne tri godine borio tek po jednom. To bi značilo da mu je tijelo potpuno oporavljeno od ranijih borbi, no nedostatak borbi bi ga mogao koštati. Posljednja je bila u ožujku prošle godine, kad je savladao Giana Villantea, dok je prethodne pobjede upisao protiv Coreya Andersona i Minotoura Nogueire.

Ovaj event se održava 19. svibnja, a nigdje nije spomenuto kakve će biti funkcija ove borbe. Već neko vrijeme se priča da bi u glavnoj borbi trebao nastupiti Santiago Ponzinibbio, no on još uvijek nema protivnika, tako da ni po tom pitanju još ništa nije sigurno. Inače, ovo je osma službeno potvrđena borba za event u Santiagu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI