Shogun Rua dao službenu izjavu: Cijeli kamp sam se borio s ozljedom koljena, na kraju nisam uspio

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.09.2017 17:54h Autor:

Mauricio Rua

UFC Fight Night 117, koji nas očekuje u Japanu ovog vikenda, ostao je bez svoje najveće zvijezde samo tjedan prije održavanja. Mauricio “Shogun” Rua je sada otkrio u čemu je bila stvar.

Rua se u Japanu trebao pokušati revanširati Ovinceu St. Preuxu, koji ga je nokautom savladao prije tri godine. Sam povratak u Japan, gdje je zapravo dostigao zvjezdanu slavu kao Pride borac, bio mu je dodatna motivacija, budući da u deset godina UFC karijere niti jednom nije dobio priliku tamo nastupiti. Na kraju od toga neće biti ništa, a sada je objasnio što se dogodilo i zašto je zapravo otkazao borbu tek zadnji tjedan, ukoliko je istu ozljedu vukao već tjednima.

Shogun je tako povodom ozljede odlučio obratiti se fanovima, ali i svom protivniku, putem službene izjave, koju u cijelosti prenosimo:

“Borilački sport je moj život posljednjih 15 godina. To je ono što sam odabrao za sebe i što volim raditi. Za mene je najteže bilo otkazati ugovorenu borbu i najteži dio svega je zapravo bilo prihvatiti kako sam to prisiljen učiniti. Nije bilo nimalo lako. A sve je krenulo s time kada sam, nažalost, već na samom početku kampa ozlijedio koljeno.

Tako sam cijelo vrijeme radio sve što je bilo u mojoj moći na osiguram stanje u kojem ću se moći boriti 23. rujna. Trenirao sam pod lijekovima, maksimalno sam štitio koljeno i išao na fizikalnu terapiju. Išao sam preko svog limita samo da bih se mogao ponovno boriti u Japanu jer to je nešto što sanjam već godinama. Nisam želio razočarati fanove, jer tako sam uostalom odgojen kao borac.

Više puta kroz karijeru sam se borio ozlijeđen. Nažalost, sav trud ovog puta nije uspio, pa smo moj tim i ja morali otkazati borbu. Želim se ispričati protivniku, i ja sam bio u njegovoj situaciji. Uostalom, tako je bilo kada sam se prvi puta borio protiv njega. Osim toga se moram ispričati fanovima, posebno onima koji su uzbuđeni čekali ovu borbu. 

Sada se moram posvetiti oporavku i tome da se vratim još snažniji. Svaki dan ispred sebe imamo izazove koje stavljaju pred nas i najvažnije kako ćemo se s istima nositi.

Hvala svima.”

35-godišnji Brazilac trenutno je vlasnik profesionalnog skora 24-10 i ovom je borbom trebao pokušati upisati četvrtu pobjedu u nizu, kojom bi postao kandidat za napad na UFC titulu, koju je izgubio u ožujku 2011. godine. Tada ga je savladao najmlađi UFC prvak u povijesti, Jon Jones.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI