Shogun: Nisam ni sekunde razmišljao o umirovljenju

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.10.2014 18:52h Autor:

Mauricio Rua

Iako u posljednje vrijeme nema pohvalne rezultate te ga je obitelj nagovarala na prestanak bavljenja sportom, Shogun Rua kaže da ni trenutka nije razmišljao o umirovljenju te da se još dugo vidi u ovom sportu.

"Ideja o umirovljenju mi niti jednog nije prošla kroz glavu. Baš suprotno, čak i nakon svakog poraza sam razmišljao samo o tome kako da se vratim što bolji i želio sam što prije novu borbu. Ako sam ja sretan dok se borim, ako fanovi vole moje borbe te ako je UFC sretan što sam takav, što su moje borbe gledane i ako me žele dalje imati u organizaciji i promovirati moje borbe, zašto bi prestajao", rekao je Shogun Rua na pitanje o umirovljenju.

Nisu ga obeshrabrile ni poruke supruge i majke koje su htjele da prestane: "Nije me to diralo. Moja mama i moja supruga ne znaju puno u borbama i naravno da su prirodno zabrinute za mene, za moje zdravlje i sve što ide s tim. Mislim kako svaki borac prolazi kroz to sa članovima svoje obitelji. Razumijem njihovu brigu i koliko im je stalo do mene, no isto tako, one trebaju razumjeti mene i koliko mi ovo sve znači. To sam ja, to je ono što volim raditi i od čega živim."

Bivši Pride i UFC prvak zapravo misli da je obitelj ono što ga dodatno pokreće: "Danas su moja obitelj i moja prijatelji moja najveća motivacija. Može se reći da sam ispunio gotovo sve moje snove, da sam sretan čovjek te da su oni moja pokretačka snaga. Sretan sam zbog motivacije i podrške koju dobivam od svoje obitelji, prijatelja, tima i fanova."

Shogun svoju iduću borbu ima u svom rodnom Brazilu, 8. studenog, kad će u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 56 nastupiti protiv Jimia Manuwe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI