Shogun: Želim Prideova pravila u UFC-u, soccer kickovi bole manje od laktova!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2013 09:14h Autor:

Shogun Rua

Nema mnogo boraca u UFC-u koji su imali priliku nastupati prošlog desetljeća u tada najboljoj MMA organizaciji svijeta, a radi se naravno o japanskom Prideu.

Shogun Rua jedan je od onih koji su tamo ostavili prilično veliki trag, a čini se da bi brazilski borac volio kad bi današnji UFC "pokupio" neke stvari od Pridea.

"Ne sviđaju mi se nova pravila. Pride je bio sigurnija organizacija za borca, laktovi ipak puno više bole nego primjerice stompovi i soccer kickovi. Ja sam se jedno vrijeme osjećao prilično neugodno u UFC-u upravo zbog drukčijih pravila. Moja taktika u Japanu je uključivala korištenje soccer kickova i stompova, pa je to bila velika promjena za mene", priznao je Shogun.

"Bilo bi odlično kad bi jednog dana i UFC dozvolio te udarce, nedostaju mi. Ja se ne sjećam da je zbog njih itko završio ozlijeđen, dok je s laktovima potpuno drukčija priča", dodao je Rua.

U Prideu je odradio 13 borbi, a posljednja mu je bila na samom koncu 2006. godine kad je pobijedio Nakamuru jednoglasnom sudačkom odlukom, a nakon toga je karijeru nastavio u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI