Shields i Akiyama u borbi za goli UFC život

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2012 08:29h Autor:

Jake Shields

Niti Jake Shields, niti Yosihiro Akiyama nisu u vrlo zavidnim situacijama uoči međusobnog obračuna na UFC-u 144 u Japanu.

Amerikanac je u UFC doveden kao velika zvijezda i potencijalni novi prvak, no nakon kontroverzne pobjede podijeljenom odlukom protiv Kampmanna, uslijedila su dva neugodna poraza; najprije u dvoboju za naslov prvaka protiv Georges St. Pierrea, a zatim i iznenađujuće brzi nokaut od Jakea Ellenbergera.

Akiyama je, pak, u još goroj situaciji jer je u najjačoj svjetskoj MMA promocijom tri puta zaredom morao pokleknuti. Glave su ga koštali Leben, Bisping i u posljednjemmeču Vitor Belfort. Epilog je bio spuštanje u velter kategoriju, a jasno je da će svaki sljedeći poraz vrlo vjerojatno značiti i otkaz u UFC-u.

U razgovoru za Heavy.com, Shields najavljuje upravo tu pobjedu koja bi njegovog kolegu ostavila bez posla.

“Uvijek pokušavam napraviti sitne prilagodbe za svakog novog protivnika. Trenirao sam s Michaelom Bispingom jedan tjedan, posjetio sam Imperial gym na Floridi. Ipak, nekih velikih promjena nije bilo. Želim ga pritisnuti i natjerati na tapkanje”, izjavio je Shields i dodao:

“Ići ću na prisiljavanjena predaju. Ako nešto drugo uleti, super. Uzet ću i to. No, ja sam borac partera  i volio bih ga natjerati da prizna poraz.”

Shiels je opisao što to znači Američki Jiu-Jitsu, pojam koji si je tetovirao na podlakticu.

“Nikada ne treniram u kimonu pa je moj stil nešto između BJJ-a i američkog hrvanja. Uzeo sam te dvije stvari i napravio spoj. Postoje mnogi borci koji koriste tehnike iz oba sporta, no ja sam ih zaista izmiksao i napravio novu stvar. Zovem je Američki Jiu-Jitsu”, zaključuje Shields.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI