Shields: Bit će teška borba, no moram pobijediti

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2014 22:00h Autor:

Jake Shields

Jake Shields se, nakon dvije sjajne pobjede, vratio na pobjednički put, a u subotu se nada nastaviti niz protiv Hectora Lombarda. Iako smatra da se on trebao boriti protiv Condita, nema ništa protiv niti ovakvog načina za napad na titulu.

Jake Shields (29-6-1, 4-2 u UFC-u), bivši Elite XC i Strikeforce prvak, napokon je došao u žižu zbivanja i u vrhu UFC-a, savladavši Tyrona Woodleya i Demiana Maiu u posljednje dvije borbe. No, Tyron Woodley je taj koji je dobio priliku u borbi za izazivača protiv Carlosa Condita, a Shields misli da to nije u redu. "Pobijedio sam u toj borbi, koja je bila prije manje od godinu dana i mislim da sam se ja trebao boriti protiv Condita. Nisam toliko protiv ovakvog razvoja događaja, no ako Woodley pobijedi i dobije napad na titulu, to neće biti pošteno", rekao je Shields.

Shields ipak ne razmišlja o napadu na naslov, kako i bi kada mu je protivnik neugodni Hector Lombard, koji je odradio impresivan debi u velter kategoriji. Shields je to prokomentirao: "Izgledao je sjajno, no borba je trajala prekratko da bih mogao dati bolji sud. No, bio je brz i eksplozivan i izgleda jako opasno". No onda je dodao: "No, ja moram dobiti borbu protiv njega i to ću je pokušati završiti prije sudačke odluke. Ostvarim li pobjedu na uvjerljiv i dominantan način, možda bih mogao doći na red za napad na naslov."

Shields je fantastičan "grappler" i za očekivati je da će pokušati borbu odvesti na parter, što je i potvrdio: "Nema sumnje da ću pokušati odvesti borbu na pod, previše je energičan i ima previše snage da bih mogao protiv njega na nogama, no stajati ću neko vrijeme i pokušati vidjeti kako to izgleda."

Ova borba nalazi se na glavnom programu i trebala bi dati nekoliko vrlo važnih odgovara, kako onih o Shieldsu i o tome koliko ima šanse u vrhu UFC-u te o tome da li je velter ona kategorija koja je najbolja za Hectora Lombarda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI