Shields: Akiyama je prljav borac koji će iskoristiti svaku šansu za varanje!

UFC 24.02.2012 08:41h Autor:

Yoshihiro Akiyama

Jake Shields poštuje Yoshihira Akiyamu s kojim će ući u UFC-ov kavez narednog vikenda u legendarnoj Saitama Super Areni, no naglašava da se radi o prljavom borcu koji će iskoristiti svaku priliku da bi varao.

“Iako iza sebe trenutačno ima nekoliko teških poraza, Akiyama je sjajan borac. Radio sam dosta na svojoj stojci, no u jednom trenutku borbe bih ga volio spustiti na parter i završiti. Dakako, neće ga biti lako srušiti. Nitko ga zapravo do sada nije uspio srušiti u UFC-u. Ima odlične kukove. Također je sjajan kada su u pitanju udarci rukama, no nedostaju mu neki elementi borbe na parteru. Tu mislim na prisiljavanja na predaju”, objasnio je Shields u razgovoru za Sherdog dodavši da Akiyama ipak i u tom dijelu ima neka znanja pošto se radi o judo majstoru.

“Ne smijem ništa prepustiti slučaju. On je dovoljno dobar da ne smijem napraviti ništa glupo i dati mu priliku na parteru. Tada me definitivno može uhvatiti nespremnog.”

Što je s Akiyaminom prošlošću za koju se vežu mnogi skandali. Sjećamo se svi meča protiv Sakurabe kada je na sebe stavio čak 6 bočica losiona za masažu. Dvoboj je na kraju proglašen No Contestom. Njegovi protivnici iz judo karijere su se često žalili i da mu je kimono sklizak i mokar.

“On je momak koji je pokazao da će varati svaki put kada mu se ukaže prilika. No vjerujem da je to puno teže u UFC-u. Nadam se da će biti određene inspekcije koje će paziti na to da ne pokuša ništa prljavo”, zaključio je Shields.

Iako je borilačka 2012. tek startala, teško će bilo koja priredba nadmašiti spektakularan popis borbi kakav nudi UFC 144. Priredbu pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju, 26. veljače na Fight Channel PPV-u (MaxTv, kanal 25) u 04:00h iza ponoći. Snimka priredbe raspoloživa je čitavu nedjelju 26. veljače na istom kanalu.

Glavne borbe:

Champ Frankie Edgar vs. Ben Henderson

Ryan Bader vs. Quinton “Rampage” Jackson

Cheick Kongo vs. Mark Hunt

Yoshihiro Akiyama vs. Jake Shields

Tim Boetsch vs. Yushin Okami

Hatsu Hioki and Bart Palaszewski

Joe Lauzon vs. Anthony Pettis

Uvodne borbe:

Takanori Gomi vs. Eiji Mitsuoka

Vaughan Lee vs. Norifumi “Kid” Yamamoto

Steve Cantwell vs. Riki Fukuda

Chris Cariaso vs. Takeya Mizugaki

Issei Tamura vs. Tiequan Zhang

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI