Shawn Jordan ide po treću u nizu: Lewis je velik i snažan, no ja sam brži

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.06.2015 19:28h Autor:

Shawn Jordan

U potrazi za trećom pobjedom u nizu, Shawn Jordan će se susresti s Derrickom Lewisom, borcem kojeg je već savladao prije pet godina.

Nokautima protiv Jacka Maya i Jordana Cannoniera, Shawn Jordan je dokazao da ima što ponuditi u teškaškoj diviziji UFC-a. Ovaj borac je u organizaciji ukupno na 5-2, uz svih pet pobjeda nokautom, no upravo posljednje dvije su poslužile kao prezentacija jednog zrelijeg borca nego što je to Jordan bio ranije.

"Originalno sam bio grappler, nakon toga sam primijetio da znam udariti pa sam postao udarač. No, lagano se sve to stapalo u jednu cjelinu", prokomentirao je ukratko Shawn svoj borilački put, koji ga je u UFC doveo 2012. godine, nakon spajanja sa Strikeforceom.

No, jedna od borbi prije UFC-a bila mu je upravo protiv subotnjeg protivnika Derricka Lewisa. Jordan je u tu borbu ušao sa skorom 7-1, dok je "Black Beastu" to bila tek druga profesionalna. Shawn je iskoristio svoju prednost u iskustvu te je tad slavio sudačkom odlukom. UFC ih je odlučio ponovno spojiti, pet godina kasnije.

"Vidjet ćemo kako će to izgledati. Nikad nisam razmišljao o tome da bih se ponovno mogao susresti s nekim, osim ako bi to bila borba dva Top 10 UFC borca, no matchmakeri su tako odlučili", rekao je. Jordan je samo jedan od tri borca koja su savladali Lewisa, koji kraj toga ima 12 pobjeda, od čega su sve prekidom. 

"On je velik i snažan borac. No, ja sam brži, a jednako snažno udaram, vidjet ćemo tko će koga uspjeti dohvati", prognozirao je Jordan šanse oba borca , a onda je dodao: "Mislim kako je on većinom ipak još uvijek isti borac kao onda, a ja sam iskusniji te imam više UFC borbi iza sebe. Trebalo mi je vremena da u potpunosti shvatim vještine koje sam stjecao treningom, no sad mogu reći kako sam zadovoljan time.

Na kraju je još dodao: "Ovo je teška divizija i tu svatko može svakoga nokautirati. Ja ću se potruditi iskoristiti svoje prednost da ovog puta ja budem taj koji će pogoditi svog protivnika i poslati ga na zemlju."

Borba Lewisa i Jordana zatvara uvodni program subotnjeg Fight Nighta u New Orleansu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI