Ševčenko vuče očekivani potez: Izgleda kako ću iduću borbu odraditi u muha kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2017 18:18h Autor:

Valentina Ševčenko

Nakon neuspjeha u misiji osvajanja titule UFC prvakinje bantam kategorije, Valentina Ševčenko razmišlja o idućem potezu. Sve je bliže odluci da se spusti u novoosnovanu muha kategoriju, kojoj prirodno inače i pripada.

Ševčenko je više puta pri borbama u bantam kategoriji bila ispod granice od 61 kilogram, pa tako i u borbi protiv Nunes, gdje je na vagu došla s točno 60 kilograma. Budući da Nunes radi rezanje kilograma, na kraju je vjerojatno imala oko pet kilograma više od Ševčenko, kad je borba krenula.

“Sve više razmišljam o tome da se spustim u muha kategoriju te će moja iduća borba vjerojatno biti do 57.5 kilograma”, rekla je Ševčenko pri gostovanju u radijskoj emisiji. Još je dodala nešto o svojim kilogramima:

“57.5 je puno bliža težina mojoj prirodnoj težini, zapravo to je moja kategorija. Čak i dok se borim u bantamu se osjećam kao da sam u muhi, a ovdje bih čak imala prednost jer bih svoju tehniku mogla koristiti protiv djevojaka moje veličine.”

Ipak, odlazak u muha kategoriju ne bi nikako značio odustajanje od bantam kategorije. Valentina zapravo ima misiju osvojiti titulu u obje kategorije.

“Naravno, da mi je to plan i želja mi je vratiti se i ponovno se boriti protiv Amande Nunes. I iduću puta ću se od prve sekunde potruditi da borba ne dođe do sudačke odluke. To se neće dogoditi sada, neće se dogoditi u bližoj budućnosti, no sigurno će do toga doći.”

 Ševčenko je tijekom svoje muay thai karijere nastupala u muha kategoriji te se čak tri puta susrela s UFC prvakinjom slamka kategorije, Joannom Jedrzejczyk. Sva tri puta je Ševčenko upisala pobjedu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI