Serra: Weidman je s pravom "chekirao" Silvin udarac nogom

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2014 14:07h Autor:

Za Serru ništa nije čudno

Borba između Chrisa Weidmana i Andersona Silve i dalje pobuđuje zanimanje i brojne komentare. Trenutak kojim je odlučen pobjednik u drugoj rundi ne prestaje biti tema brojnih razgovora, a svoje je mišljenje dao i Matt Serra.

Posljednju profesionalnu borbu legendarni Serra imao je još u rujnu 2010. na UFC 117. Prošlo je više od tri godine kako je okončao karijeru, ali ostao je uz borbe i borce kao učitelj i trener. Njegov najbolji učenik svakako je aktualni prvak u srednjoj kategoriji Chris Weidman. Nakon obrane naslova i druge pobjede nad Silvom na sjajan je način zaključio 2013. No, trenutak kad je Silva slomio nogu pokušava se obrazložiti na brojen načine.

"Ne znam što je u svemu tome čudno. Naravno svi žele da se borba okonča na što ljepši i efektniji način, s nokautom koji će se posebno pamtiti. No, borba je poput šaha i Weidman je napravi pravi potez. Jednostavno je zadržao nogu, a u takvim situacijama što jače udarite to će posljedice po vas biti pogubnije.", jednostavno je objašnjenje iznio Serra te se osvrnu i na mogući Silvin povratak ili kraj karijere.

"Teško mi je bilo što predviđati. Riječ je o prilično teškoj ozljedi zbog koje će dulje vrijeme morati mirovati. No, Silva je legenda i sve je moguće."

Istaknuti će Serra kako je obrana naslova stvorila i jednu novu sliku o Weidmanu.

"Svi ga nakon ovoga što je napravio moraju poštovati. Naravno, uvijek će biti onih koji podcjenjuju tuđe uspjehe i stalno kritiziraju. Nakon što je pobijedio rekao sam Chrisu da će svaki novi uspjeh izazvati novu reakciju kod ljudi i da se upravo zbog toga ne treba truditi da ugodi baš svima.", završio je Serra.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI