Sergio Pettis za tjedan dana po drugi puta ulazi u oktogon

UFC 18.01.2014 20:32h Autor:

Sergio i Anthony Pettis

Sergio Pettis, mlađi brat UFC-ovog prvaka lake kategorije i jedan od najmlađih UFC-ovih boraca idući vikend po drugi puta ulazi u UFC-ov oktogon. Nakon što je ostvario pobjedu u svom debitantskom nastupu ovog puta imati će jedan teži ispit, protiv Alexa Caceresa, poznatog i pod nadimkom Bruce Leeroy.

O svojoj prvoj borbi i samom UFC iskustvu Pettis je rekao: "Bilo je to nevjerojatno, posebno nakon vaganju. U trenutku mi je prošlo kroz glavu kako sam u UFC-u i i kako je to ono što sam oduvijek želio. U svlačionici i putem do kaveza sam bio jako nervozan, imao "leptiriće" u stomaku, no kada je sudac dao znak sve je to prošlo i sretan sam da sam pobijedio."

O svom protivniku je rekao: "Caceres ima jako dobar stand up, no imam ga i ja, pa bi mogla biti zanimljiva borba. Jako me zanima kako će se sama borba odvijati, no spreman sam i na situaciju da me želi rušiti."

Pettis je čak 10 cm niži od svog starijeg brata i bori se u bantam kategoriji gdje je također među nižim borcima. "Odlično se osjećam u bantamu i nemam velikoj problema s rezanjem kilograma. Jednom sam se spustio u muha kategoriju i osjećao sam se grozno. Bantam je moja kategorija i neću imati nikakvom problema s postizanjem kilaže za borbu", riječi su Sergia Pettisa o kategoriji u kojoj se bori i u kojoj još neko vrijeme namjerava ostati.

Borba između Pettisa i Caceresa nalazi se među uvodnim borbama "UFC on FOX 10" eventa koji je na rasporedu iduće subote, 25. siječnja, u Chicagu.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI