Sergio Pettis vraća se u bantam i za dva mjeseca nastupa u svom gradu

UFC 11.10.2018 17:32h Autor:

Rob Font vs. Sergio Pettis

Iako je u subotu odradio tri runde borbe protiv Jussiera Formige, koju je na kraju izgubio, Sergio Pettis vraća se već za dva mjeseca. Nije mogao odbiti nastup na eventu u svom rodnom gradu, a osim toga se ugovorenom borbom vraća u bantam kategoriju.

Pettis je u subotu bio izdominiran od strane Brazilca, koji je sebe doveo u situaciju da će se vjerojatno boriti za titulu već u idućem nastupu. S druge strane, Pettis je izjavio kako je imao teško skidanje kilograma te da sumnja kako će ostati dio muha kategorije, a to se sada i potvrdilo. Ugovorio je novu borbu, koja će biti u bantam kategoriji. U njoj je započeo svoju UFC karijeru, da bi 2015. godine, nakon četiri borbe prešao u muhu. Danas 25-godišnji Sergio je u diviziji do 57.5 kilograma ostvario pet pobjeda i tri poraza te je došao na korak do borbe za titulu.

Datum povratka u bantam kategoriju je 16. prosinca, kada se UFC on FOX 31 održava u Millwaukeeu, njegovom rodnom gradu. Tamo ga čeka duel s konstantno rangiranim bantamašem, Robom Fontom (15-4, 5-3 UFC). On je u svom posljednjem nastupu poražen od Raphaela Assuncaoa, čime je ispao iz Top 10 poretka te je trenutno 11. bantamaš na ljestvici izazivača. Time će automatski braniti svoju poziciju, odnosno Sergio će odmah napasti ranking i imati priliku i u svojoj novoj/staroj diviziji krenuti prema vrhu.

UFC on FOX 31 danas je dobio i svoju glavnu borbu, a to je veliki revanš Kevina Leea i Ala Iaquinte. Prvu borbu, održanu u veljači 2014. godine, Iaquinta je dobio jednoglasnom odlukom sudaca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI