Sergio Pettis i Brandon Moreno dobili glavnu borbu UFC eventa u Mexico Cityu

UFC 21.05.2017 22:00h Autor:

Pettis vs. Moreno

UFC se 5. kolovoza vraća u Meksiko, a promocija je odmah objavila i glavnu borbu eventa pod imenom UFC Fight Night 104. Ona je vrlo iznenađujuća, budući da će obojici sudionika to biti prvi “main event”. Oni su Sergio Pettis i Brandon Moreno.

Promociji je Meksiko izuzetno bitna stanica i izuzetno bitno tržište, pa se moglo očekivati kako će neki meksički borac biti u glavnoj borbi, no ovaj izbor je sigurno mnoge iznenadio. Brandon Moreno je prije sedam mjeseci na nevjerojatno mala vrata ušao u UFC, a sada će nastupiti u glavnoj borbi eventa pred svojim navijačima.

23-godišnji Moreno je prije sedam mjeseci debitirao u UFC-u i to na vrlo zanimljiv način. Bio je sudionik 25. sezone Ultimate Fightera, gdje je ušao kao posljednji borac, odnosno borac rangiran na 16. mjestu pri početku sezone. U prvoj borbi sezone izgubio je od Alexandra Pantoje, ali je oduševio UFC i dobio je priliku uskočiti kao zamjena nakon ozljede upravo svog idućeg protivnika, Sergia Pettisa. Tada je savladao Louisa Smolku, a nakon toga je povezao još dvije pobjede te je postao najveći potencijal UFC-ove muha kategorije.

Njegov vršnjak Pettis trenutno je na šest pobjeda u osam UFC nastupa te je slavio u svoje posljednja tri nastupa. Ovu godinu je otvorio savladavši Johna Moragu, a prije dva tjedna je zbog ozljede otkazao borbu protiv Henrya Cejuda, Morenovog treninga partnera, i to samo par dana prije održavanja eventa.

Ova borba dokaz je kako UFC namjerava pokušati preko Morena i Meksika podići popularnost muha kategoriji. Nema sumnje kako će većina meksičkih boraca također nastupiti na programu, pa moguće čak i najveća zvijezda, Yair Rodriguez, koji je prošli tjedan uvjerljivo poražen od Frankiea Edgara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI