Scott Coker prokomentirao USADA suspenziju Mirka Filipovića

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2018 19:08h Autor:

Mirko Filipović i Scott Coker

Američki mediji većinom su pozitivno reagirali na dolazak Mirka Filipovića u Bellator i ugovaranje borbe protiv Roya Nelsona. No, rijetko tko se nije prisjetio njegove suspenzije koju mu je izrekla USADA, koja ipak ne bi trebala imati utjecaja na nastup.

Naime, USADA je američka agencija koja surađuje s UFC-om i nema jurisdikciju izvan države unutar koje djeluje. Tako nije bilo problema oko Filipovićevih nastupa za Rizin pa ne bi trebalo niti za londonsku borbu protiv Roya Nelsona. Ipak, teško je izbjeći to pitanje, a napokon je njega odgovorio i Scott Coker. Predsjednik Bellatora proteklog je vikenda bio u Londonu, kao gost na eventu BAMMA promocije te je to prokomentirao.

“Gledajte, Mirko se već borio u Japanu za Rizin, a USADA je u odnosima s UFC-om to cijelo vrijeme. Zašto nisu reagirali prije dvije godine kada se tamo borio? Zašto to sada postaje pitanje, nije valjda zbog toga što se bori u Bellatoru, na našem 200. eventu? Ukoliko su htjeli nešto učiniti po tom pitanju, trebali su prije dvije godine. Kada smo ga potpisali, nismo očekivali da bi moglo biti ikakvih problema, upravo zbog toga što se on cijelo ovo vrijeme bori”, rekao je Coker.

Cijela situacija oko Filipovićeve suspenzije izgleda ovako. Ona je krenula u studenom 2015. godine te bi u studenom prošle godine Filipović bio “čist”, odnosno suspenzija bi mu istekla. No, on je u srpnju 2016. godine raskinuo UFC ugovor i prema tome je odradio tek sedam mjeseci. Naravno, to znači da bi trebao biti testiran još 17 mjeseci, ukoliko bi se borio u Americi i Coker je uvjeren kako oko nastupa 25. svibnja neće biti problema.

“USADA radi za UFC, rade svoju osobnu stvar i dobro za njih. Meni je samo jako čudan tajming ovoga svega, zapravo vrlo mi je upitan i sumnjiv. Na kraju svega, ukoliko je itko mislio reagirati, trebao je to napraviti prije dvije godine kad se Mirko otišao boriti u Japan.”

Za sada nije bilo nikakvih službenih reakcija od USADA-e te nije poznato što bi se moglo dogoditi ukoliko oni odluče pristupiti Bellatoru s nekim od svojih zahtjeva. No, vjeruje se kako se to ipak neće dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI