Scott Coker: Mousasi bi zbog ozljede oka mogao biti izvan akcije i do godinu dana

UFC 21.10.2017 20:07h Autor:

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi je na Bellatoru 165 uspio osigurati pobjedu u svom debiju za promociju, ali jedan veliki “overhand” bivšeg prvaka srednje kategorije, Aleksandera Šlemenka, u potpunosti je zatvorio oko i potencijalno nanio veću ozljedu bivšem UFC-ovcu.

Predsjednik Bellatora, Scott Coker, nije siguran koliko je ozljeda ozbiljna, no strahuje da se potencijalno radi o frakturi što bi Mousasija moglo staviti izvan pogona na duže vrijeme i tako pokvariti Cokerove planove za njega u bližoj budućnosti.

“Slušajte, ne znam. Možda ima orbitalnu frakturu. A ako je ima neće ga biti šest do osam mjeseci, možda i godinu dana. Tko zna. Čekat ćemo da doktori kažu što mu je s okom i onda ćemo dalje donositi odluke”, rekao je Coker na press konferenciji.

A post shared by mma 21+™ (@mma21plus) on

Što se same borbe tiče, Mousasi je nakon tri runde slavio odlukom sudaca ali njegova pobjeda je bila daleko od uvjerljive, naročito zato što je Šlemenko dominrao krajem meča. Mnogi tako vjeruju da je Rus trebao biti pobjednik, no Coker u konačnici nije siguran tko je bio bolji.

“Moj posao je da promoviram, ne da sudim. Znam da je Šlemenko dobio treću rundu. Druga runda je ta koja je upitna, a ja sam gledao kao obožavatelj, stoga nisam tamo sjedio i sudio borbu.”

Mousasi je napustio UFC kao jedan od glavnih izazivača srednje kategorije i zato je ovaj meč još jedan primjer da Bellator ima ozbiljne borce na svom “rosteru”, izuzev bivših članova UFC-a.

“Kad sam bio vlasnik Strikeforcea imali smo neke od najboljih boraca na svijetu. Ali onda je mišljenje bilo, UFC-ovi borci su bolji od Strikeforceovih. A pogledajte što se dogodilo. Tyron Woodley, Luke Rockhold, Daniel Cormier. To su sve naši borci. Ljudi misle kad dođu u Bellator da će im biti lako. Ali gledajte, Šlemenko ima pedeset, šesdeset borbi. To je opasan tip. Udara jako, ne boji se nikoga. Bio je prvak i potukao se. Stalno nam dolaze borci iz drugih promocija i ja im samo kažem,’Dobrodošli u Bellator, ovo će biti teško za svakoga.'”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI