Schaub: Zbog Cro Copa sam 4 mjeseca bio teški ovisnik o Oxycotinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.02.2015 11:56h Autor:

Cro Cop i Schaub

Brendan Schaub je gostujući u "podcast" emisiji Joea Rogana "Fight Companion" hrabro otkrio jedan zanimljiv detalj – svoju ovisnost o tabletama protiv bolova – Oxycontin. Nama je posebno zanimljiv tajming ove ovisnosti, kao i tko je za nju indirektno zaslužan. Naime, radi se o našem Mirku Filipoviću koji je Schaubu priuštio vrlo neugodnu ozljedu od koje se teško oporavljao nakon njihovog međusobnog dvoboja na UFC-u 128 2011. godine.

"Za Mirka Filipovića sam bio najspremniji u karijeri. No, nakon meča me čekala teška rekonstrukcija nosa. Pogodio me laktom već u prvoj rundi i to mi je doslovno pomaknulo nos i kompletno smrskalo sve u njemu. I u drugoj rundi me pogodio na isto mjesto. Pomislio sam zašto sam tako umoran? Bio sam u odličnoj formi, no nisam mogao disati na nos i krv je jednostavno šikljala i gušila me u grlu", opisuje Schaub svoja iskustva…

"Tijekom uperacije mi je ugrađena neka mreža jer su kosti bile toliko smrskane da nisu mogli pokrpati sve na jednostavan način. Sve su zašili, vratili na mjesto, no bolilo je kao vrag čim bi se pomaknuo. Takav sam morao mirovati čak 6 tjedana. To je bila najveća bol u mom životu. Prepisali su mi lijekove protiv bolova i ja sam se navukao. Postao sam ovisan", dodao je UFC borac.

Rogan je upitao Schauba koliko je dnevno pilula uzimao…

"Šest najmanje. To je bilo odmah poslije Cro Copa. Pauzirao sam 10 ili 11 mjeseci zbog toga. Nakon svega sam se borio s Nogueirom. Četiri mjeseca sam bio teški ovisnik o Oxycotinu. Tada me posjetio prijatelj Joe Klopfenstein i  uzeo mi je pilule. Znao je da sam jako ovisan. Čitavo vrijeme nisam bio svoj. Inače pričam puno, no tada sam postao samo seronja koji čila čitav dan. Sve je bilo usporeno, upao sam u depresiju", objašnjava.

"Skidanje" s Oxycotina je bilo izuzetno teško…

"To je strašno iskustvo. Čitavo vrijeme sam bio nervozan. No, tada su mi dali meč protiv Nogueire i mogao sam se fokusirati na nešto."

Samo u SAD-u u 2013. godini oko 23 tisuće smrti je povezano s ovisnošću o lijekovima protiv bolova. Zastrašujuća statistika…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI