Schaub predviđa da će Cormier pobijediti Stipu: “Kada pogledam Miočića, vidim da teškaši baš i nisu evoluirali” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2018 08:25h Autor:

Brendan Schaub/Instagram

U utorak je, u posljednjoj epizodi popularnog podcasta “MMA Podcast”, kod Joea Rogana gostovao bivši UFC-ovac Brendan Schaub.

Dvojac je pretresao mnoge zanimljive teme, no s obzirom na nadolazeći UFC 226, dobar dio vremena su proveli diskutirajući i o sjajnim mečevima koje ćemo pratiti ovaj vikend. Dakako, najviše pažnje su posvetili glavnom meču večeri između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Zanimljivo, i dok Rogan naginje Miočiću u svojim analizama i predikcijama, Schaub je na strani Cormiera. Odlična stvar je da se bivši UFC borac u prošlosti pokazao kao očajan analitičar i još gori prognozer poa njegove riječi možemo uzeti s velikom dozom opreza.

“Meni je najluđa stvar na ovom popisu borbi to što svi otpisuju DC-a, on je taj koji je ‘underdog’ u meču protiv Stipe. Ja vidim da će DC pobijediti Stipu. Kada analiziram ovaj meč, ništa me ne muči jer se DC u prošlosti borio protiv boraca koji su viši i imaju duži raspon ruku od njega. Čak i više od Miočića, sjetite se Jonesa ili Gustafssona”, objašnjava Shaub zašto vidi Cormiera kao favorita protiv UFC prvaka u teškoj kategoriji.

U tom trenutku Rogan se djelomično složio sa Schaubom dodavši…

“Ono što treba uzeti u obzir jest da Stipe ne baca previše udaraca nogama, on tu nije previše dobar. On je više boksač. DC će lakše moći spustiti se ispod njega jer je niži. O znate kakav je DC hrvač, sjetite se što je napravio Barnettu. Bacao ga je kroz zrak. Meni je najimpresivnije ono što je napravio Hendersonu jer se radi o top hrvaču i čovjeku koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama. A Cormier se doslovno poigrao s njim”, objašnjava Rogan.

A tada se Schaub nadovezao s tezom da Miočić nije ništa bolji teškaš od onih koje je Cormier pobjeđivao prije deset godina na Strikeforceovom Grand Prixu.

“Ljudi potcjenjuju DC-ja jer kažu da kada je osvojio Grand Prix u Strikeforceu, to je bilo drugo vrijeme, teškaši su bili stariji, od tada su puno evoluirali. Ali to ne stoji kada pogledam Stipu. Teškaši i nisu previše evoluirali. Nije da bacaju previše udaraca nogama i kombiniraju ih s hrvanjem. Kod Miočića je sve jednostavno; ili boksa ili hrva. To je ono što je Stipe već pobjeđivao…Cormier je toliko mentalno jak, njegov borilački IQ je nevjerojatan”, analizira Schaub.

Čitavu analizu i predviđanje meča pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI