Sayles pretrpio tešku ozljedu mrežnice na UFC-u 227, sudac nije sankcionirao 4 uboda prstom u oko (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.08.2018 11:32h Autor:

Ilustracija

UFC 227 je bio katastrofalan za Matta Saylesa. Ovaj borac perolake kategorije je poražen u Los Angelesu od Seymona Moraesa jednoglasnom odlukom sudaca nakon što je u prvom meču za UFC, na “Dana White’s Tuesday Night Contender Seriesu”, izborio ugovor s elitnom promocijom.

No, osim neugodnog poraza, Sayles je tijekom meča pretrpio ozbiljnu povredu oka, točnije očne mrežnice.  I to kao posljedicu opetovanih uboda prstom u oko njegovog protivnika. Mrežnica mu je toliko ozlijeđena da se Sayles mora podvrgnuti operaciji, a slijedi mu duži odmor izvan borilišta. Operativni laserski zahvat bi trebao biti odrađen danas u SAD-u.

Prema riječima tima Matta Saylesa, njihov borac je tijekom meča čak četiri puta uboden prstom u isto oko.

Ono najbizarnije u čitavoj priči jest da Moraes nije sankcioniran za svoje poteze. Sudac Blake Grice, koji je dijelio pravdu u ovom ogledu, je nekoliko puta prekidao meč radi nedozvoljenih poteza Moraesa, no nikakva kazna niti sankcija nije izdana. Čak niti ozbiljnije upozorenje.

Čitavu priču je javnosti otkrio Ariel Helwani tijekom svog novog šoua na ESPN-u.

24-godišnji “Robo” u svojoj karijeri ima 7-2, a borio se u promocijama poput WSOF-a ili RFA-a.

Podsjećamo kako nova unificirana pravila slobodne borbe nalažu strogu sankciju ovog vrlo čestog prekršaja u MMA borbama. Pravila kažu da borac ne smije niti pružati prste otvorene šake prema svom protivniku tijekom meča. Prvi ubod prstom u oko se mora sankcionirati opomenom, a drugi oduzimanjem boda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI