Santos se nadao lakšoj borbi, Parke najavljuje brz završetak

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.03.2014 18:41h Autor:

Leonardo Santos i Norman Parke

Jedna od najzanimljivijih borbi današnjeg Fight Nighta 38 sigurno je ona između domaćeg borca Leonarda Santosa i Irca Normana Parkea. Žestoko je bilo i na vaganju, a oba borca imaju svoje želje i planove za ovaj nastup.

Parke (19-2, 3-0 u UFC-u) i Santos (12-3, 1-0 u UFC-u) imaju jednu zajedničku karakteristiku, oba borca bili su pobjednici Ultimate Fightera, no tu sličnosti prestaju. Parke je judo borac koji je s vremenom usavršio i druge vještine, dok je Santos vrhunski jiu jitsu borac. Jedino što još dijele je želja za pobjedom u ovoj borbi.

"Brazilska publika je glasna, no neće ih se puno čuti u ovoj borbi, pošto namjeravam Santosa brzo namlatiti i završiti borbu", rekao je Parke dodavši: "Radio sam na svim aspektima svoje borbe, s boksačica i sjajnim jiu jitsu majstorima. Santos je visok i neugodan borac, voli stajati na nogama, no baš tu vidim svoju priliku."

Irac je vrlo dobro startao u UFC-u, nakon što se gotovo prošetao kroz Ultimate Fighter Smashes, u kojem su se natjecali britanski i australski borci. U dosadašnja tri nastupa pokazao je da gotovo nema slabosti u njegovoj izvedbi. "Ako i ne uspijem brzo završiti Santosa, mogu vam reći da ću ga tehnički toliko uništiti da ću nakon prve runde samo ja biti u njegovoj glavi. Namjeravam preuzeti njegovo srce", rekao je "Stormin'"

Santos je malo skromniji u prognozama, budući na kvalitetu protivnika, no iskusan je borac i sigurno zna gdje mu je šansa. Ovaj 34-godišnjak nastupao je u brazilskom Ultimate Fighteru, gdje je poražen u polufinalu od Ponzinibbia, no Argentinac je ozlijedio te je Santos dobio priliku u finalu, gdje je preživio teške batine, prije nego je uspio pobijediti Wiliama Macaria polugom. I to bi trebala biti pouka Parkeu da protiv ovog majstora BJJ-a nema opuštanja.

Santos se, nakon nastupa u velter kategoriji, ovom borbom vraća u laku kategoriju. "Mislio sam da će biti teže, bilo mi je sjajno u velteru jer nisam morao skidati veliku kilažu, no ovo smo odradili sjajno i vrlo lako sam skinuo kilograme", rekao je Santos, no onda je dodao da baš nije dobio protivnika kakvog je želio za povratak u laku kategoriju: "Od UFC-a sam tražio lakšeg protivnika za povratak u laku kategoriju, no nisam to dobio. Norman Parke je sjajan borac, također pobjednik Ultimate Fightera i bit će to pravi rat u kavezu."

Borba Parkea i Santosa je na rasporedu četvrta od šest na "main cardu", koji započinje u ponoć.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI