Santiago Ponzinibbio: UFC je dobro odabrao kada su mi dali ovu borbu, krećem prema tituli

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.07.2017 09:32h Autor:

Santiago Ponzinibbio

Santiago Ponzinibbio sretan gleda prema svom prvom “main eventu”. Uvjeren je kako je dobio tu priliku jer UFC vjeruje u njegove kvalitete i spremno gleda put titule prvaka, koja mu je glavni cilj.

Mnogi manje ažurni MMA fanovi se pitaju tko je Santiago Ponzinibbio, borac koji će danas odraditi svoj prvi UFC main event. No, Gente Boa je tu već četiri godine, otkako je bio sudionik brazilskog Ultimate Fightera. Ako je i promakao jednom dijelu fanova, ipak nije vodstvu UFC-a, koji su njegove zanimljive i uvijek agresivne nastupe napokon nagradili prilikom kakvu zaslužuje. S druge strane je Gunnar Nelson, ovim putem ipak veliki favorit te borbe.

“Imam velike šanse savladati ga, imam svo oružje koje mi je potrebno i nisam zabrinut oko toga što će on napraviti. Pružiti ću show i poništiti ga u svakom aspektu. Treniram sa svjetskim prvacima borbe u parteru i uopće se ne zabrinjavam što će on učiniti, važno je samo ono kako ću ja odraditi borbu, a znam da mogu nokautirati svakog borca u ovoj diviziji. Naporno radim i bolji sam svakom borbom, a to je djelovalo na moje samopouzadnje. Ovo je najbolji trenutak u karijeri jer mogu na velikoj sceni pokazati plodove svog rada. UFC je jako dobro odabrao kada su odlučili meni dati priliku u glavnoj borbi ovog eventa”, rekao je Ponzinibbio nešto o sebi i svojoj prilici u ovoj borbi.

Iz Santiagovih borbi smo vidjeli kako je u pitanju borac kojeg nije lako srušiti te borac koji može držati visok tempo tijekom borbe. Također, u pitanju je borac koji vrlo jako udara, ali i borac kojem je nekada potrebno malo više odlučnosti kada treba krenuti završiti protivnika. Protiv Nelsona ne bi trebao propustiti priliku, ukoliko se ona pojavi

“On je kompletan borac, ali i ja sam. Dolazi iz karatea i jako je dobar na podu, no i ja sam takav. Ali, ja imam jako teške ruke, ukoliko bude stajao ispred mene, sigurno ću ga nokautirati. Ukoliko mi krene na noge, pasti će. Pobjeda u ovoj borbi bila bi mi peta u nizu i imao bih svoje mjesto u Top 10. S vremenom će doći prilika za titulu, a ja ću biti spreman. Prvo moram pobijediti Nelsona, a onda ću razmišljati o tome tko je idući. Svakako želim imati još jednu borbu do kraja ove godine.”

Pobjeda protiv Nelsona bila bi mu sedma u posljednjih osam nastupa, ali još važnije je kako bi ga napokon upoznao širi MMA auditorij. Jer, Gente Boa je svakako borac kojeg se isplati pratiti, borac koji svojim nastupom nikada ne razočara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI