Samo 15 posto čitatelja Fight Sitea vjeruje Jonu Jonesu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 12:08h Autor:

Jon Jones

Nakon nekoliko dana glasanja vrijeme je da podvučemo crtu ispod naše posljednje ankete na Fight Siteu kojoj je tema bila doping skandal Jona Jonesa.

Podsjećamo kako se bivši UFC prvak prošli utorak pojavio na saslušanju u američkom Anaheimu gdje se ispred Atletske komisije Kalifornije morao suočiti s optužbom da je uoči UFC-a 214 varao i upotrebljavao nedozvoljena sredstva. Jones je na dan vaganja predao uzorak za koji se kasnije ispostavilo da je pozitivan na steroid Turinabol zbog čega je meč protiv Cormiera kasnije preinačen u “No Contest”.

Komisija je nakon saslušanja kaznila Jonesa s 205 tisuća dolara, a do daljnjeg mu je i oduzeta borilačka licenca. No, Jonesa sada čeka gori dio – saslušanje ispred USADA-e za koje se još uvijek ne zna kada će biti zakazano. Naime, poznato je da UFC ima ugovor s ovom anti-doping agencijom i upravo će njezin sud biti presudan za Jonesovu budućnost.

U našoj anketi smo vas pitali kojoj teoriji vi vjerujete ili prevedeno: “Što je uzeo Jon Jones?”

FS anketa: Što je uzeo Jon Jones?!

Od pet ponuđenih odgovora najviše je glasova dobila teorija koju je u javnost pustio slavni TV komentator Joe Rogan, a prema njoj je Jones uzeo kokain, a ne steroide. Za odgovor “Šmrkao je kontaminirani kokain” se odlučilo čak 41 posto čitatelja Fight Sitea, što je u ukupnom broju glasova gotovo 450.

Više o ovoj teoriji>>

Na drugo mjesto se smjestio odgovor “Uzeo je svjesno doping koji koriste dizači utega”. Na taj se odgovor odlučilo 26 posto posjetitelja Fight Sitea. Inače radi se o teoriji koju je javnosti prezentirao bivši UFC borac, a danas komičar i podcaster Brendan Schaub.

Više o ovoj teoriji>>

Tek na treće mjesto se plasirala teorija koju su Jones i njegov tim prezentirali na saslušanju ispred Atletske Komisije, a prema kojoj je slavni sportaš nesvjesno uzeo kontaminirane suplemente. Jonesu očito vjeruje tek 15 posto MMA fanova što je zabrinjavajuća činjenica uoči njegovog saslušanja ispred USADA-e. No, to i ne čudi s obzirom da Jones nije prezentirao nikakve dokaze koje podupiru njegove tvrdnje iznesene na saslušanju. Sve se svodilo tek na teoriju “morate mi vjerovati…”.

Na pretposljednjem mjestu je odgovor “Briga me za tog luzera!” za koji se odlučilo 13 posto glasača, a na zadnjoj poziciji je “Ništa od ovoga, ja imam svoju teoriju”, koja je osvojila najmanje odnos 4 posto.

Dojam je da Jonu Jonesu malo tko vjeruje. No, to i ne čudi s obzirom da mu je ovo već treći ili četvrti skandal u nekoliko godina, ali i već drugi pad na doping testu od 2016. godine. Zahvaljujemo svima na glasovima, a konačne rezultate možete prokomentirati ispod ovog članka.

Koja je vaša teorija u slučaju Jona Jonesa?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI