Samo 12 posto MMA fanova NE planira doći na UFC u Zagrebu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2016 10:24h Autor:

Gotovo 2000 glasova sakupila je Fight Site anketa koju smo prije otprilike tjedan dana postavili povodom potvrde vijesti da će elitna svjetska MMA promocija održati priredbu u Zagrebu. Podsjećamo, UFC je i službeno potvrdio da 10. travnja stiže u zagrebačku Arenu što je ujedno i prvi dolazak ove američke organizacije u ovaj dio Europe.

Nakon europskih metropola Londona, Dublina, Krakowa, Glasgowa, Stockholma, Berlina, Nottinghama, Birminghama, Oberhausena, Manchestera, Belfasta i Koelna, Zagreb će biti 13. europski grad koji je ugostio jednu UFC priredbu. Impresivnije još zvuči podatak da je Hrvatska tek šesta europska zemlja u koju je UFC odlučio doći nakon Velike Britanije, Irske, Njemačke, Švedske i Poljske.

No, 15 tisuća mjesta, koliko broje tribine zagrebačke Arene, neće biti lako popuniti. Posebno, ako se zna da ekonomska situacija u Hrvatskoj uspoređeni s relativno visokim cijenama ulaznica za ovako elitni događaj, ne idu zajedno. Upravo zato ljudi iz UFC računaju na dolazak mnogih borilačkih fanova iz raznih europskih zemalja. Tu ne mislimo samo na susjede Slovence, Mađare, Srbe, “Bosance” i Austrijance. Tu muslimo i na Irce, Britance, Šveđane, Nijemce…sve one koji jeftinim avionskim letovima mogu lako stići do hrvatske metropole, a cijena karte će im biti “bagatela”.

U anketnom pitanju smo vas pitali “Dolazite li na UFC u Zagreb?”.

Čelnike UFC-a može veseliti podatak da 38 posto posjetitelja Fight Sitea bezrezervno dolazi te da planira uživo svjedočiti prvom eventu američke promocije u ovom dijelu Europe. Kada tome dodate 18 posto onih čiji će dolazak ovisiti o cijeni ulaznice (drugi najpopularniji odgovor), te još 18 posto onih čiji dolazak će ovisiti o kvaliteti popisa borbi (treći najpopularniji odgovor), može se zaključiti da su prve reakcije najave zagrebačkog UFC eventa prilično pozitivno odijeknule među MMA fanovima. Ipak, sasvim je jasno da će uspjeh priredbe uvelike ovisiti o ova dva bitna faktora: kvaliteti boraca i mečeva koji će UFC Fight Night u Areni ponuditi, kao i cijeni ulaznica koja jednostavno mora biti prilagođena lokalnom i regionalnom tržištu.

Četvrti najpopularniji odgovor je dobio 14 posto glasova. Za “Vjerojatno, ali još nisam odlučio” je glasalo oko 250 posjetitelja Fight Sitea što je također jedan od pozitivnih odgovora kada je u pitanju odlazak na priredbu. Najmanje glasova je dobio negativni odgovor – njih samo 12 posto. Rekli bi vrlo dobre vijesti za Danu Whitea…

Sličnu anketu ćemo ponoviti kada čelnici UFC-a otkriju cijene ulaznica, odnosno puni popis borbi. Tada će slika biti znatno jasnija…

Dolazite li na UFC u Zagrebu?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI