Šamar Dani Whiteu: “UFC ne može u Kinu!”

UFC 29.03.2012 17:09h Autor:

UFC Kina

Čini se da nedavne tvrdnje Dane Whitea kako će uskoro organizirati priredbu i u najmnogoljudnijoj državi na svijetu ipak ne drže u potpunosti vodu.

Kina sa svojim iznimno strogim državnim aparatom kontrolira mnogo toga, pa tako nije ni jednostavno dobiti dozvolu za organiziranje MMA priredbe na njihovom teritoriju, a čini se da ni UFC nije uspio privoliti tamošnje čelnike da im daju zeleno svjetlo.

White je ovog tjedna otkrio da rade na dobivanju dozvole za organizaciju priredbe u Makau, koja je izdvojena regija Kine, a čini se da će u samu Kinu daleko teže. White je time najavio osvajanje Kine ove godine.

“Dana White i UFC neće ove godine doći u Kinu. Njegova najava da će priredbom u Makau zapravo biti u Kini je kao da organizira priredbu u Portoriku, a kaže da je zapravo u SAD-u. Makao je izdvojeni teritorij, koji ima svoju vlast i svoju novčanu jedinicu, a kineski državljani čak trebaju i vizu da bi došli u Makao”, započinje Joel Resnick, prvi čovjek organizacije Ruff China.

“Pitajte Danu Whitea zbog čega na napravi priredbu u Šangaju ili Pekingu. Odgovor je zato jer ne može! Ruff China je jedini dobio dozvolu kineskih vlasti koji kontroliraju održavanje MMA priredbi. Mi pozdravljamo dolazak UFC-a u Makao, jer će time porasti interes za MMA u Aziji, a mi smo jedini koji smiju organizirati MMA priredbu u Kini. Ove godine smo dosad u Kini održali tri priredbe”, rekao je Resnick.

Rukavica u lice je definitno bačena Whiteu ovom prilično oštrom reakcijom Resnicka i nema sumnje da nećemo dugo morati čekati na odgovor iz Las Vegasa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI