Gokhan Saki iznosi detalje o ozljedi i povratku: “2018. će biti velika godina za mene!”

UFC 14.12.2017 12:14h Autor:

Gokhan Saki (Instagram)

Prije otprilike dva tjedna UFC 219 postao je siromašniji za jedan jako zanimljiv dvoboj u kojem smo trebali gledati novo poglavlje u MMA karijeri Gokhana Sakija.

Kickboxing zvijezda tada je priredila ‘hladan tuš’ čelnicima UFC-a i obavijestila ih o ozljedi koja ga je izbacila iz meča protiv Khalila Rountreeja. Saki u razgovoru s MMAFightingom otkriva kako je zapravo riječ o problemu koji ga već muči dugi niz godina, a isti se ponovno aktivirao otkako je treninge prilagodio MMA-u.

“To je stara ozljeda koju vučem još od Glory 1 priredbe u Švedskoj. Sjećam se da nešto nije bilo u redu otprilike pet minuta prije meča, no odlučio sam se boriti i slavio sam za jednu minutu, no kada sam se vratio u svlačionicu moje je koljeno bilo natečeno”, objašnjava Saki kako je prvi puta osjetio probleme s koljenom.

Problem se ponovno počeo javljati kada je započeo s MMA treninzima, a ozbiljnije ga je osjetio u svojoj prvoj UFC borbi s Henriqueom da Silvom.

“Osjetio sam da nešto nije u redu kada sam udario nogom. Možda je utjecalo i kretanje, odnosno drugačiji rad nogu.

Nakon posljednje borbe, Saki se vratio treninzima, a situacija je postajala sve gora s brojnim ‘grappling’ treninzima. Koljeno je ponovno nateklo, ali on je i dalje htio nastupiti na UFC-u 219. No, onda je otišao na pregled i ustanovili su da mu je nastala velika rupa usred meniskusa. Unatoč svemu, odlučio je još jednom pokušati…

“Rekao sam doktoru da se zbilja želim boriti 30. prosinca, čak i s ozljedom. On mi je savjetovao da uzmem tjedan-dva pauze prije nego što počnem opet trenirati, naravno, bez jiu-jitsua ili bilo čega što bi opteretilo koljena. Pauzirao sam dva tjedna, a zatim otišao u Miami gdje sam imao kamp i na prvom sam treningu još više ozlijedio koljeno. Bacio sam jedan udarca, nisam dovoljno zaokrenuo nogu i nastala je još veća rupa.”

Bio je to kraj njegovih nadanja da će nastupiti na posljednjem ovogodišnjem UFC-ovom eventu te se sada okrenuo povratku kojeg planira za ožujak ili travanj.

“Nadam se borbi u ožujku ili travnju. Oporavak protječe dobro i za tri tjedna mogu započeti s treninzima. Želim se boriti sa svima. Khalil je bio na meniju tako da moram pobijediti prvo njega, a onda možemo na druge protivnike. Iduće godine gledat ćete najboljeg Sakija. Toliko se dugo mučim s ovom ozljedom i sada kada je ona iza mene bit ću u stanju činiti još puno više. 2018. će biti velika godina za mene.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI