Saki analizirao idućeg UFC protivnika: “Ja sam poput Ronalda, dok on nogomet igra samo s prijateljima u parku”

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.10.2017 22:20h Autor:

Gokhan Saki (Instagram)

Gokhan Saki prošlog je mjeseca uspješno debitirao za UFC. Njegova prva žrtva u oktogonu bio je Brazilac Henrique da Silva, dok bi iduća mogao biti 27-godišnji Amerikanac i bivši TUF finalist Khalil Rountree.

U razgovoru s MMA Fightingom, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih kick-boksača otkriva kako je trenutno u procesu iščekivanja vize za SAD, gdje bi se trebao uputiti na treninge sa Selmanom Berishom, inače trenerom UFC-ovog borca Ilira Latifija.

Dok mu se viza ne odobri, Saki vještine brusi u Turskoj te poručuje da je od nastupa u Saitami uspio dodatno napredovati i u drugim segmentima MMA-a.

“Moje hrvanje postaje bolesno dobro. Sretan sam s napretkom jer osjećam da razumijem igru. I moj jiu-jitsu napreduje, dok istu stvar mogu reći čak i za udaračke tehnike.”

Saki i Rountree bit će dio UFC 219 priredbe koja se 30. prosinca održava u lasvegaškoj T-Mobile areni. Ekspresan povratak u oktogon bio je isključivo Sakijeva želja koju je UFC odlučio ispuniti i to tako da mu je pomno izabrao protivnika koji i sam preferira borbu na nogama.

“Khalil je vrijedan radnik, barem tako mislim. Dobar je borac, ali mislim da će sa mnom pokušati hrvati. Mislim da će mi se puno trenera hrvanja zahvaliti jer sada mogu zaraditi dobru lovu. Svi će htjeti privatne lekcije jer se sa mnom ne žele boriti na nogama. Njegova stojka je ok. Ako ne znate ništa o stojci onda vam njegov stil izgleda bolesno dobro. Ali ja sam se borio sa svima i u mojim očima on samo pokušava udarati, dok sam ja taj koji je udarač”, izjavio je Saki pa onda na slikovit način dodatno opisao razliku između sebe i Rountreeja:

“To vam je kao da sam ja Ronaldo, a on samo lik koji igra nogomet s prijateljima u parku.”

Uvid u dio Rountreejevih vještina možete i sami dobiti pogledom na ovaj kratki ‘highlight’ video.

Gokhan Saki nastupa na UFC 219 protiv Khalila Rountreea

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI