Sakari odbijena žalba: Brutalni nelegalni udarci u potiljak ga koštali poraza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2012 15:58h Autor:

Screenshot

Atletska Komisija kanadske pokrajine Quebec je podržala odluku o ishodu dvoboja Alessija Sakare i Patricka Cotea s UFC-a 154 kojem smo svjedočili prije dva tjedna.

Podsjećamo, "Legionar" je nokautirao svog protivnika već u prvoj rundi, no sudac ga je naknadno diskvalificirao jer su njegovi udarci okarakterizirani kao ilegalni. Talijan je bivšeg izazivača zaista najmanje šest ili sedam puta udario "čekič" udarcem u potiljak u trenutku dok je ovaj krenuo na rušenje. U prvi mah se činilo da je odluka ispravna što su u prijenosu potvrdili i UFC-ovi komentatori Joe Rogan i Mike Goldberg. Uslijedila je Sakarina žalba koja ipak nije usvojene jer Komisija nije našla nikakve osnove da se pobjeda ipak pripiše njemu.

S obzirom da Sakara sada ima čak tri uzastopna poraza u nizu, sasvim je neizvjesna budućnost najboljeg Talijanskog MMA borca u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Ipak, njegova nacionalnost bi mu u ovom slučaju mogla biti od pomoći s obzirom da se radi o rijetko kvalitetnom talijanskom borcu, a da su vlasnici UFC-a upravo Talijani – Lorenzo i Frank Fertitta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI