Sage Northcutt odlazi za stalno u velter gdje je odmah ugovorio novu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2018 10:16h Autor:

Sage Northcutt

Sage Northcutt ugovorio je novu borbu te je automatski potvrdio kako za stalno odlazi u velter kategoriju. Nastupiti će na UFC Fight Night 133 eventu, gdje ga čeka borba protiv Zaka Ottowa.

Northcutt (10-2, 5-2 UFC) je nakon svoje posljednje borbe održane u veljači, u kojoj je savladao Thibaulta Goutia, rekao kako je dodatno izrastao i da mu se tijelo time dodatno razvilo te da mu skidanje kilograma za laku kategoriju predstavlja problem. Dodao je kako to znači da će vjerojatno za stalnu otići u velter kategoriju, a sada se potvrdilo kako je to i učinio.

Hrabar je to potez, budući da je Sage do sada dva puta odlazio u diviziju do 77 kilograma, gdje je doživio dva poraza prekidom, od Bryana Barberene i Mickeya Galla. Za razliku od toga, u lakoj kategoriji ima čistih pet pobjeda iz jednako toliko nastupa. Ipak, odlazak u velter je stalan i sada će svakako morati prezentirati bolje nastupe od onih ranijih.

Protivnik mu je Zak Ottow (16-5, 3-2 UFC), vrlo aktivan borac koji je upisao pet UFC nastupa u samo godinu i pol dana. Zanimljivo, prve tri borbe otišle su mu do sudačke odluke, sve tri su bile podijeljene te je u dvije slavio, a u jednoj doživio poraz. Nakon toga je nokautiran od Li Jinglianga, da bi u svojoj posljednjoj borbi nokautom savladao Mikea Pylea, što je bila posljednja borba tog poznatog borca. U pitanju je 180 centimetara visok borac, crni BJJ pojas, koji je također vlasnik svoje dvorane.

Event na kojem se njih dvojica bore je UFC Fight Night 133, koji se održava 14. srpnja u Boiseu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI