Ryan Bader: U prvoj borbi s Nogueirom sam bio samo hrvač, sad sam siguran u svoju stojku

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.11.2016 12:02h Autor:

Ryan Bader/ Photo: Igor Mićić

UFC se ovog vikenda vraća u Brazil priredbom u Sao Paulu koju predvodi revanš između poluteškaša Ryana Badera i Antonia Rodriga Nogueire. Šest godina je prošlo od UFC 119 priredbe i Baderove pobjede nad mlađim od Nogueira braće. Iako je slavio jednoglasnom odlukom Amerikanac je tada još bio na početku svoje UFC karijere i vjeruje da je 14 borbi kasnije napredovao puno više od “Minotoura”.

“Nogueira je oduvijek bio sjajan borac, kroz cijelu svoju karijeru. Ali mislim da sam ja više napredovao od naše prve borbe. To se vidi u mojim nastupima. Puno sam sigurniji u svoju stojku. Kad smo se borili to mi je bila jedna od prvih borbi protiv velikog imena. U osnovi, bio sam samo hrvač s teškim udarcima. Ali napredovao sam puno više od njega”, rekao je Bader putem Skypea na pressici u Rio de Janeiru.

“On očito nije hrvač, a ja jesam. Jedan sam od najboljih u diviziji i sigurno ću to koristiti. Prošli put sam ga rušio po volji, završio sam sva svoja rušenja. Ali ja više nisam taj borac, niti blizu. Dobar sam na nogama i u parteru, imam iskustvo i borio sam se sa svima. U to vrijeme sam morao ići na rušenja jer nisam imao samopouzdanja na nogama. Ali sada sam siguran u svoju stojku.”

Nakon poraza od Anthonyja Johnsona u borbi za mjesto izazivača Bader se u Hamburgu vratio sjajnim nokautom Ilira Latifija. Pobjednik 3. sezone The Ultimate Fightera smatra da ga je zbog velike želje da osigura borbu za naslov pružio slabije nastupe, ispod svojih mogućnosti.

“Došao sam do točke da sam toliko bio fokusiran na dobivanje borbe za nalsov da sam si u glavi govorio kako moram pobijediti pod svaku cijenu. Zbog toga sam manje riskirao. Ako se više zabavljam, postanem slobodniji u kavezu. Osjećam se udobnije i mogu ostvariti svoj maksimalni potencijal. Ako to napravim imam veću šansu za pobjedu nego ako samo razmišljam o pobjedi.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI