Ryan Bader: Ranije sam si stvarao previše pritiska, ovu sam se borbu došao zabaviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2016 11:18h Autor:

Ryan Bader

Ryan Bader ponovno je na pobjedničkom putu i to kroz jednu od najimpresivnijih pobjeda svoje karijere. Kaže kako je do nje doveo samo pristup s kakvim se pripremao za ovu borbu.

Bader je prije poraza u posljednjoj borbi imao niz od pet pobjeda. No, sve su bile sudačkom odlukom, a Ryan se u njima borio podosta sigurno i za fanove previše taktički. Ovo u Hamburgu kao da je bio jedan novi Ryan, a na press konferenciji je pokušao opisati što se točno promijenilo u njegovom pristupu.

“Osjećao sam se jako dobro cijelog ovog tjedna i to mi je dobro došlo. Ne tako davno sam bio u nizu od pet pobjeda i sam sebi sam time stvarao preveliki pritisak. Razmišljao sam o tome kako si ne smijem dozvoliti poraz i to nije bilo dobro. Jedino što je bilo bitno je osigurati borbu za naslov i samo sam o tome mislio. Onda je došla moja posljednja borba koju sam odradio užasno.”

Naravno, govori o borbi protiv Anthonya Johnsona, koju je ekspresno izgubio. Bader je tad prerano krenuo na rušenje, a Johnson je to predosjetio te kvalitetno iskontrirao i tako završio borbu. Ovog puta pristup je bio drugačiji te Bader nije čak imao ništa protiv izmjena u stand upu. Sigurno je kako su mnogi ostali ugodno iznenađeni.

“Tim i ja smo odlučili kako se trebamo zabaviti. Odlučili smo se vratiti u neko prošlo vrijeme gdje smo trenirali i odlazili na borbe te gledali na to kao zabavu. Imali smo priliku doći ovdje u Njemačko, na jedno novo mjesto i pred novu publiku te pokazati što možemo. I u svlačionici sam se osjećao potpuno opušteno, a tad se borim najbolje. Tad sam spreman ulaziti i u rizike te zbog toga radim bolje stvari.”

Bader je ovom pobjedom na neki način obranio četvrto mjesto na ljestvici poluteške kategorije, ali teško je očekivati neki uspon prema višim pozicijima. Zato je zanimljivo čuti kakvi su njegovi trenutni planovi, odnosno vraća li se među kandidate za titulu.

“Trenutno ne razmišljam o nikakvim napadima na titulu. Tu sam, spreman sam i borit ću se protiv bilo koga za koga UFC smatra da treba biti idući. Ne želim biti kalkulant, želim se osjećati ovako kao sada. Kad te neke stvari stavim sa strane, onda sam najbolji i trenutno će tako ostati.”

Ukoliko će se boriti kao protiv Latifija, to je jako dobar stav. Baderu je ovo ujedno bila u 14. pobjeda, čime je treći najbolji borac u povijesti svoje divizije. Ispred njega je tek Jon Jones, koji je upisao 16 trijumfa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI