Ryan Bader: Neka Jones još malo odmori, a onda pokuša meni oduzeti titulu prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.10.2015 19:41h Autor:

Ryan Bader (foto:Twitter)

Ryan Bader ne vidi smisao u njegovoj borbi protiv Anthonya Johnsona, nego smatra da bi UFC još neko vrijeme trebao ostaviti Jona Jonesa van igre te dati njemu priliku napasti pojas prvaka.

S pet pobjeda u nizu, Ryan Bader je apsolutno legitimni prvi kandidat za napad na UFC-ovu titulu u poluteškoj kategoriji. Zapravo, nakon što je savladao Rashada Evansa, to se samo dodatno potvrdilo, no njegovoj prilici se može ispriječiti jedna situacija. Jon Jones se može vratiti borbama, a njemu je obećana borba za povratak pojasa u njegovo vlasništvo.

Bader zna da ne može utjecati na to, no pokušao je objasniti što bi on napravio da je na mjestu čelnika UFC-a. Naravno, ako se gleda po financijskim interesima, revanš Jonesa i Cormiera sigurno bi bio pun pogodak, no Ryan stvari gleda ipak sebi privrženije.

"Ja mislim kako bi oni s Jonesom trebali pričekati recimo deset mjeseci i u međuvremenu dati meni borbu za naslov. Onda se Jones može vratiti i boriti se za pojas, koji će već tad biti u mom vlasništvu. To je ono što mislim da bi se trebalo dogoditi. Ova cijela situacija, gdje mi mediji pokušavati namjestiti Anthonya Johnsona baš i nema smisla. Ja tražim borbu koja ima smisla u ovom trenutku, a to je jedino borba za naslov prvaka. Johnson je imao svoju priliku, Gustafsson također, a moj niz je uvjerljivo najbolji u cijeloj kategoriji. Ne misli valjda UFC reciklirati iste izazivače, a mene preskakati. U mojim mislima je situacija gdje se ja borim protiv Cormiera za pojas i mentalno se pripremam za to. Dok mi ne kažu drugačije, tako ću i nastaviti", rekao je Bader.

Bader se protiv Jonesa borio u veljači 2011. godine, a bila je to službena borba za izazivača. Jones ga je savladao gušenjem u drugoj rundi, nanijevši mu prvi poraz u karijeri. Priliku boriti se za pojas još uvijek nije dobio, unatoč sjajnom skoru (20-4, 13-4 u UFC-u). Sad je uistinu krajnje vrijeme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI