Ryan Bader: Ja sam trebao biti idući izazivač

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.05.2015 20:40h Autor:

Ryan Bader (foto:Twitter)

Ryan Bader nije sretan raspletom situacije oko UFC 187. Osim što je ostao bez svoje borbe protiv Daniela Cormiera, Ryan misli kako je on trebao biti izazivač, odnosno kako je trebao nastupiti protiv Johnsona za pojas prvaka.

Daniel Cormier je, prije nego što je prebačen na UFC 187, imao planiranu borbu protiv Ryana Badera, koja se trebala održati 6. lipnja. Sad je ta borba otkazana, a Bader je ostao bez angažmana. Priznao je kako se nadao da bi se upravo on mogao boriti s Johnsonom za pojas.

"Bio sam razočaran nakon toga jer sam uistinu želio borbu protiv Johnsona čim su se pojavile prve glasine da je Jones otpao. Trenirao sam za lipanj, no istog trenutno sam pomislio kako želim tu borbu u svibnju. Čak bih bio spreman odraditi obje, jer sam uvjeren da sam bolji i od Johnsona, a i od Cormiera", samouvjereno je rekao Bader.

No, pomirio se s tim i sad kreće u kampanju kojom bi si pokušao izboriti mjesto idućeg izazivača. U to ime je izjavio: "Mislim kako bih trebao odmah idući dobiti priliku. Moje posljednje tri pobjede su nad Top 10 borcima, a oni koji su ispred mene nisu u takvoj situaciji. Gustafsson dolazi iza poraza, Glover također, s tim da je izdominiran od Davisa, a Evans je dugo ozlijeđen. Uostalom svi su se oni već borili za titulu te doživjeli poraz."

Pitanje je da li je spreman čekati. Nakon borbe Cormiera i Johnsona, nove borbe za titulu sigurno neće biti do jeseni te se tako pojavljuje prilika da Bader u međuvremenu odradi još jedan nastup. No, njemu se ta solucija ne sviđa.

"Neću prihvatiti borbu koja nema smisla. Želim biti idući, pa ako sam se trebao boriti u lipnju, neće mi biti problem sačekati do rujna da bih nastupio. Tko god pobijedi i osvoji pojas, tu sam. U nizu sam od četiri pobjede i jedino mi borba za titulu u ovakvoj situaciji ima smisla", dodao je ovaj 31-godišnjak, pobjednik devete sezone Ultimate Fightera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI