Ryan Bader: Imam savršen stil da pobijedim Johnsona

UFC 22.01.2016 11:31h Autor:

Ryan Bader/Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC

Ryan Bader je nadomak borbe za naslov, ali prije nego što dobije tu priliku on mora proći svoj posljednji ispit, opasnog nokautera Anthonyja “Rumblea” Johnsona.

Bader uživa niz od pet pobjeda i ako prijeđe preko Johnsona više mu nitko neće moći uskratiti status prvog izazivača UFC-ove poluteške kategorije. No Johnson je možda i najveća opasnost na njegovom pohodu. Jedan udarac dovoljan je da “Rumble” bilo kojeg borca pošalje na spavanje, ali čak i on ima svoje slabosti, a Bader ih je i više nego spreman iskoristiti. Štoviše, on vjeruje da ima savršen stil da porazi Johnsona.

“On je čvrst borac, napada vas užasno agresivno. Ima samo jednu stvar na umu, da vas udari što je jače moguće sa svime što ima i završi borbu u ranijim rundama. Moja procjena? On ne želi da borba ide na tri ili pet rundi. Njega pobjeđuju borci koji ga uspore, hrvaju, stavljaju u nezgodan položaj i izmore ga do te mjere da ne želi više biti u borbi. To je upravo ono što ja radim. Mislim da je ovo odlična borba za mene”, tvrdi Bader.

Bader je odličan hrvač i teoretski bi mogao primijeniti spomenutu taktiku, baš kao što je to pošlo za rukom trenutnom prvaku Danielu Cormieru na UFC-u 187. No u toj je borbi Cormier prije svega morao preživjeti jednu Johnsonovu bombu, a može li Bader učiniti isto saznati ćemo 30. siječnja kad se s Johnsonom obračuna u glavnoj borbi večeri na UFC on Fox 18 priredbi u New Jerseyju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI