Rutten: Alistair mi je bio prijatelj i zato sam ga hvalio, on ima staklenu bradu!

UFC 27.01.2012 08:45h Autor:

Alistair Overeem i Bas Rutten

Prije nekoliko dana Bas Rutten je izjavio da Alistair Overeem ima staklenu bradu i da će vrlo vjerojatno izgubiti od Juniora dos Santosa u meču za titulu UFC prvaka. S obzirom da je isti taj Rutten prije nekoliko mjeseci govorio da je Overeem broj jedan teškaš na svijetu koji bi trebao biti dio UFC-a, njegove sadašnje kritike djeluju pomalo neuvjerljivo i naišle su na osudu MMA javnosti.

U svom novom obraćanju masama, nizozemska borilačka legenda odlučila je objasniti zašto je tako naglo promijenio mišljenje sada kada više nije prijatelj s Overeemom, a ovaj više nije dio Golden Gloryja.

“To je moje iskreno mišljenje. I dalje mislim da je on dobar i talentiran borac i da ima šanse protiv Santosa, a ako pogriješim, priznat ću svoju grešku. Smatram da Dos Santos baca kombinacije, a Alistair ne. Pogledajte samo protivnike s kojima su se borili. JDS je nokautirao Werduma, a Alistair se jedva borio protiv njega. JDS je nokautirao Cro Copa, a Alistair ga je samo uspio lupiti u genitalije”, piše Rutten i dodaje:

“Kada sam rekao da Overeem ima staklenu bradu, onda sam rekao istinu. Sjećate se perioda od 2006. do 2007. kada je od 7 borbi izgubio pet od čega je četiri bilo nokautom. Svi znaju da ima staklenu bradu, a o tome se pisalo čak i u Nizozemskoj. Tako da ja ne lažem, nego govorim istinu.”

Zašto onda to nije rekao ranije, nego je dizao The Reema u nebesa.

“Istina je da sam ga hvalio, no tada je bio moj prijatelj. Uvijek sam to isticao. Rekao sam da je broj 1 na mojoj listi zato što je prijatelj i zato što je iz Nizozemske. Htio sam da se bori u UFC-u i da osvoji UFC titulu.”

Prema Ruttenovim riječima, Overeem je imao puno sreće i prilikom osvajanja K-1 naslova.

“Toga smo bili svjesni svi u Golden Gloryju. Borio se protiv smoždenog Petera Aertsa koji je bio u ratu sa Schiltom, a kasnije se tukao protiv Sakija koji je imao slomljenu ruku i šaku. Nitko ne kaže da Overeem nije dobar borac, no tu je imao sreće i svi smo toga bili svjesni.”

Na kraju je Rutten naglasio:

“Ja se mogu pogledati u ogledalo i znam da sam 100 posto iskren.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI