“Ruski UFC medvjed” prihvatio suspenziju USADA-e od 2 godine, ali može nastupati već u rujnu

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2019 16:47h Autor:

Azamat Murzakanov

Neporaženi UFC-ov borac poluteške kategorije Azamat Murzakanov je prihvatio odluku USADA-e o suspenziji u trajanju od dvije godine. Podsjećamo kako je Rus uhvaćen “s prstima u pekmezu” još 2017. godine…

Tada mu je test pokazao da je pozitivan na metabolite anabiličkog steroida boldenonea (5β-androst-1-en-17β-ol-3-one and androsta-1,4-diene-6β-ol-3,17-dione). Murzakanov je testiran izvan natjecanja, a uzorak je prikupljen 2. rujna 2017. godine. S obzirom da je od tada prošlo već gotovo dvije godine, Rus se može vratiti u akciju već 2. rujna, odnosno za nekoliko mjeseci. Rezultat je to činjenice da borci USDA-ine suspenzije služe retroaktivno.

USADA se oglasila i oko tako dugog postupka, što je svakako atipično za ovu agenciju. Tvrde kako je “dugačak proces obrade ovog slučaja rezultat molbe Murzakanova da istraži koji je izvog njegovog pozitivnog testa”.

29-godišnji ruski talent ima 7-0 u profesionalnoj karijeri, a tek treba debitirati za UFC. Bio je na popisu borbi Fight Night priredbe u Oklahoma Cityu 2017. godine, no tada se povukao radi ozljede. U šest od sedam profesionalnih pobjeda je slavio nokautom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI